Tror på Lallana-suksess denne sesongen

En tidlig kneskade, slitasje i hamstringen og lyskeproblemer ga Adam Lallana (27) en frustrerende start på Liverpool-karrieren. Nå kan fansen imidlertid glede seg til fortsettelsen, tror lagets kaptein.

Fjorårets dyreste kjøp på Anfield mistet store deler av sesongforberedelsene grunnet skaden han pådro seg under turné i USA for ett år siden. En følgelig forsinket debut ble fulgt opp med en variert sesong av Lallana, der flere skader dempet fremgangen.

Les også: Lallana: – Spennende tider for oss

Liverpool-kaptein Jordan Henderson (25) sier klubbens TV-kanal at Lallana hadde det tøft gjennom året, og han følte med landsmannen fordi han ikke fikk vise potensialet sitt på Anfield.

– Men Adam er en klassespiller. Han har glimrende kvaliteter og forståelse for spillet. Han er en fin fyr også, og jeg er sikker på at han kommer til å stråle allerede i første kamp denne sesongen, fortsetter han.

– Sjokkert over hvor god han var

Henderson og Lallana trente først sammen under en landslagssamling mens sistnevnte ennå var Southampton-spiller. Ferdighetene til Lallana var så imponerende på nært hold at Henderson ble overrasket.

Saken fortsetter under.


MÅLFARLIG: Lallana scoret i sin andre kamp på rad da han utliknet mot Brisbane Roar. (Video: TV 2)

Nå er den karakteristiske ballteknikken hans noe som ofte blir et samtaleemne etter treningsøktene, legger kapteinen til.

– Det sier jeg fordi han er en fantastisk spiller. Da jeg først så ham på trening med landslaget, ble jeg litt sjokkert over hvor god han var med begge føttene. Mange kommer til meg på trening, uansett om det er her eller med England, og de nevner alltid ham.

– Dette er hans sesong

I sommer har Lallana så langt vært på banen i samtlige av Liverpools fire treningskamper. 27-åringen, som kostet 25 millioner pund for ett år siden, har i tillegg havnet i målprotokollen to ganger. Henderson tror han tar med seg formen inn til den nye sesongen.

– Vi ser hva han er kapabel til på trening hver dag. Vi så noen glimt av det forrige sesong, men de skadene satte ham litt ut av rytmen. Men nå har jeg fortalt ham at denne sesongen er hans sesong, sier kapteinen videre.

Les også: – Måtte starte på nytt tre–fire ganger

– Dette er en stor sesong for ham, og han vet det, men han er mer enn god nok. Det er en stor sesong for hele laget. Jeg vet han føler at han er i stand til å vise folk mer med regelmessig spilletid, og jeg er sikker på at det er store ting i vente fra ham.

Lallana startet 23 kamper i Premier League for de røde forrige sesong, og han står med fem ligamål.