Tror på tittel innen fire år

– Dette er en strålende klubb med stort potensial. Alt ligger til rette, sier Jürgen Klopp.

Et forventningsfullt pressekorps på Anfield fikk oppleve karismatiske Klopp på nært hold, og den nye Liverpool-sjefen markerte seg med en rekke sitater og fikk blant annet salen til å bryte i ut latter.

Les også: – I'm the normal one!

Selv fokuserer 48-åringen, som påpeker at han har første og siste ord når det gjelder overganger, mest på hvordan han skal gjøre Liverpool bedre med dagens stall. Klopp har ikke engang møtt spillerne, men har planen klar for hvordan han skal jobbe på Melwood.

– Stilen min handler om følelser på innsiden, det handler om fart, omstilling. Alle de tingene som gjør fotball interessant for meg, ønsker jeg å se på banen. Men dette er ikke dagen for å love en viss fotballstil. La oss komme i gang med arbeidet, så kan vi snakke i neste uke, sier han.

– En spesiell klubb

Klopp hadde i utgangspunktet tatt et friår etter tiden i Borussia Dortmund, men etter bare fire måneder har han valgt å flytte utenlands – til Nordvest-England. På spørsmål om hvorfor det ble nettopp Liverpool, er han tydelig:

– Intensiteten. Hvordan folk lever for fotballen her. Dette er ikke en vanlig, normal klubb. Dette er en spesiell klubb. Jeg har vært i to spesielle klubber tidligere, og denne rollen er det perfekte neste steget for meg.

Saken fortsetter under.


DEN FØRSTE PRESSEKONFERANSEN: Klopp på Anfield i formiddag. (Video: TV 2)

I tillegg til Borussia Dortmund har tyskeren tidligere vært Mainz-manager. I begge klubbene er det ingen som har sittet i sjefsstolen lenger, men han «hadde aldri trodd» at han ville ende opp i det han beskriver som en av verdens største klubber.

– Jeg er en heldig fyr

– Så jeg er skikkelig fornøyd. Jeg er en veldig heldig fyr som virkelig ser frem til den første treningen og første kampen, legger Klopp til med et bredt smil om munnen.

Denne sesongen, etter åtte serierunder, er Liverpool nummer ti i den engelske toppdivisjonen. Likevel er det bare tre poeng opp til fjerdeplassen – og fem poeng til toppen. Klopp håper den lange ventetiden på rødt ligagull snart er over.

– Historien er bare grunnlaget for oss. Vi bør ikke gå rundt med den på ryggen hele dagen. Jeg ønsker å se det første steget neste uke, og ikke alltid dra sammenlikninger til andre lag. Dette er en strålende klubb med stort potensial. Alt ligger til rette. La oss forsøke på en ny måte, forteller han.

Saken fortsetter under.

PRESENTERT: Administrerende direktør Ian Ayre (t.v.), Klopp og styreformann Tom Werner.

Klopp er den tjuende Liverpool-manageren gjennom tidene. Selv har han ikke satt seg noen mål om å tangere eller være bedre enn noen tidligere profiler, men 48-åringen, som ber om tålmodighet, gir supporterne likevel håp om suksess.

– Gi oss tid til å jobbe

– Jeg sammenlikner meg ikke med de geniene som har vært Liverpool-managere tidligere. Det er kult at noen av dere og fansen ser frem til de neste årene og månedene, men ingen av de manageren sa «målet mitt er å bli en legende». Dette er en herlig klubb grunnet mange, mange gode valg i fortiden. Nå må vi jobbe i nåtiden.

– Vær så snill å gi oss tid til å jobbe med det. Vennligst vær tålmodig. Jeg sier ikke at vi er nødt til å vente i tjue år. Når jeg sitter her om fire år, er jeg ganske sikker på at vi har vunnet en tittel, sier Klopp.

Det er en drøy uke til tyskeren skal lede laget i sin første kamp. Oppgjøret spilles mot Tottenham på White Hart Lane lørdag 17. oktober