Tror Rodgers velger Lovren

James Pearce tror at Brendan Rodgers velger Dejan Lovren foran Glen Johnson mot West Ham. Det kom frem under en webchat med Echos lesere i ettermiddag. Her er spørsmålene og svarene fra seansen.

Hva er Lovrens fremtidsutsikter etter at han ble vraket til fordel for Glen Johnson som innbytter mot Chelsea?

- Lovren har fått en vanskelig start på Anfield-karrieren, men det er ikke tvil om at han vil få sjansen til å rette opp situasjonen. Men det sier mye når Johnson, en høyreback, blir foretrukket foran Lovren som venstre midtstopper. Lovren må krumme nakken og spille seg inn på laget igjen. Han var strålende for Southampton forrige sesong, og må finne tilbake til de taktene. Presset og forventningene på Anfield har påvirket ham, for han har sett veldig nervøs ut når han har spilt.

Måten Brendan fikk oss til å spille på forrige sesong, og måten han har snudd ting rundt etter en dårlig start denne sesongen, viser at Brendan vet hvordan han skal lede laget. Men det er transferaktiviteten hans/transferkomiteen som ikke har vært god. Hva mener du om å ansette en erfaren fotballdirektør istedet for komiteen?

- Jeg er enig når det gjelder Rodgers. Han har svart på kritikken gjennom hvordan Liverpool har levert varene siden midten av november. Han har funnet et system der han får det beste ut av ressursene som er tilgjengelig for ham. Han har forbedret unge spillere, som hadde en tøff periode. Når det gjelder en fotballdirektør, så vil jeg bli overrasket om klubben satser på det. Det var FSG sin opprinnelige plan sommeren 2012, men Rodgers gjorde det klinkende klart at han ikke ønsket å jobbe i en slik modell, og de forkastet det. Det man har nå er oppgavene til en fotballdirektør som blir utført av en komite. Som Rodgers har sagt mange ganger har han siste ord når det gjelder alle kjøp. Men det er også sant at hans førstevalg ikke alltid kommer med på listen på grunn av pris/tilgjengelighet. Balotelli i sommer er et eksempel på dette. Rodgers ønsket ikke å kjøpe Balotelli når Liverpool jaktet bedre spisser som Bony, men når alternativene begynte å snevres inn like før deadline måtte han velge mellom Balotelli og Eto'o, og valgte å gå for italieneren.

Det er ikke mange naturlige målscorere i klubben, med unntak av Sturridge. Hva er sjansen til å få inn en toppspiss i nær fremtid?

- Jeg tror ikke det vil skje i dette vindueet. Men det er noe man må se på til sommeren. Sturridges comeback vil utgjøre en stor forskjell, men det er ikke god nok kvalitet på back-up spillerne i den lagdelen. Lambert, trass sin fenomenale innsatsvilje, vil aldri bli noe annet enn en spiller for troppen. Borini har nivået til en Premier League-spiller på nedre tabellhalvdel, og Balotelli har tilgode å levere varene. Jeg tror ikke Balotelli vil fortsette i klubben ut over denne sesongen. Liverpool har ikke nok klasse i spissavdelingen. Det må de få orden på i sommer, og bruke penger på en toppspiss i stedet for på en spiller med potensial.

Er du overrasket over at vi tydeligvis ikke trenger å kjøpe noen i dette vinduet?

- Det virker ikke som så nødvendig å kjøpe noen nå som det gjorde i starten av januar, når alle skrek på forsterkninger. Sturridge er snart tilbake, og Mignolet har hevet seg. Men jeg frykter likevel at Liverpool ikke vil ha tungt nok skyts til å nå målet om en topp fire-plassering og et trofé. For ett år siden sa alle at Liverpool ville slite med å ta seg til Champions League om de ikke kjøpte spillere. De kjøpte ingen, og var likevel bare to poeng unna å ta ligatittelen. Forhåpentligvis vil de overraske oss igjen.

Hvem blir droppet når Sturridge er tilbake? Fortsetter Rodgers med 3-4-2-1?

- Jeg tror Sturridge vil sitte på benken på lørdag, og jeg forventer at Sterling vil fortsette på topp. Når Sturridge er tilbake i form tror jeg Rodgers vil rotere på Sterling, Coutinho, Gerrard og Lallana i rollene bak Sturridge. Jeg tror han vil beholde formasjonen. Den har fungert bra, og jeg tror Sturridge vil passe perfekt inn i den.

Hvem kommer inn for Sakho om han ikke kan spille mot West Ham?

- Sakho trente ikke i dag, så han blir kanskje ute i helgen. Det står mellom Johnson og Lovren. Johnson ble valgt på Stamford Bridge, men jeg tror kanskje vi vil få se Lovren tilbake på laget på lørdag. Lovren er utvilsomt bedre skikket enn Johnson til å håndtere luftstyrken til Andy Carroll, og jeg er sikker på at det er noe som Rodgers vil ta med i betraktningen.

Er det noen sjanse for at Balotelli blir solgt før mandag? Han var elendig mot Chelsea.

- Det tror jeg ikke. LFC har ingen planer om å låne ham ut, og ingen har lagt inn bud på ham. Rodgers har planer om å beholde ham frem til sommeren. Om ikke noe ekstraordinært skjer de kommende månedene, tror jeg han vil bli solgt i sommer, selv om Liverpool må ta et stort tap på sin £16M-investering. Han var utrolig svak mot Chelsea. Han fikk en stor sjanse til å vise seg frem, men viste i stedet hvorfor han befinner seg så langt bak i køen.

Hvorfor kjøper vi ikke spillere? Tiden er i ferd med å renne ut.

- Rodgers gjorde det helt klart før vinduet åpnet at det ville bli en rolig måned. Opprinnelig var det planer om å hente Origi fra Lille denne måneden, og de var også på utkikk etter en ny keeper for å gi Mignolet konkurranse. Med tiden endte man i stedet opp med å hente Ibe tilbake fra Derby, når Sturridge nærmet seg comeback igjen. De bestemte seg for at det ikke var verdt å betale ekstra £3M for å hente Origi tidlig. Mignolets form har også ført til at Liverpool ikke lenger er desperate etter å hente inn en ny keeper. Det vil man nå sannsynligvis utsette til sommeren. LFC kjøpte spillere for £116M sist sommer, og FSG sin plan var hele tiden å bruke pengene da, slik at nye spillere fikk en hel sesong til å finne seg til rette. De mener at januar ikke er en god tid å kjøpe spillere på, og det gjøres generelt få spillerkjøp av toppkubbene i januar.