Tysk avis: Liverpool vil beholde assistentene

Klubben håper Jürgen Klopp kan samarbeide med Sean O’Driscoll og Gary McAllister på Melwood.

Det er bare noen detaljer som gjenstår før Klopp skriver under på en treårskontrakt med de røde. Ifølge den tyske avisen Bild står blant annet trenerteamet og transferkomitéen i fokus under forhandlingene.

Liverpool «insisterer» på at Klopp skal samarbeide med duoen som Brendan Rodgers ansatte i sommer, men Klopp vil heller hente inn assistenten Zeljko Buvac og videoanalytiker Peter Krawietz, melder Bild.

Buvac, ofte omtalt som «hjernen» i Borussia Dortmund, har ifølge avisen hatt et nært vennskap og samarbeid med Klopp siden 1992. Bosnieren er fortsatt assistentmanager i den tyske klubben. Ifølge Sky Sports forventes det at han blir med Klopp til Anfield.

Les også: Dette er Klopps trenerteam

Saken fortsetter under.

FÅR FORTSETTE? O'Driscoll (venstre) og McAllister kan beholde jobbene sine.

Tirsdag hadde Liverpool sin første trening uten manager, og det var O’Driscoll og McAllister som ledet økta – uten en rekke førstelagsspillere grunnet landslagssamlinger. Men lokale journalister har spådd at duoen enten får sparken eller en annen rolle ved ansettelse av ny manager.

Les også: Hevder duo også er ferdig

I tillegg ønsker Klopp, som i Dortmund, å ha siste ord i overgangssaker. Rodgers var ofte uenig med transferkomitéen, noe som resulterte i flere kjøp av spillere han ikke hadde som førstevalg. Slike situasjoner ønsker ikke Klopp.

Blir 48-åringen, sammen med sin rådgiver, Marc Kosicke, enig med klubben, vil han skrive under på avtalen ved lunsjtid i dag. Bild skriver videre at Klopp får rundt ti millioner euro i året på Merseyside.