U18: Liverpool - Valencia 1-2

De røde juniorene er ute av indonesiske Frenz International Cup etter å ha tapt for Valencia i formiddag. Sergi Canos scoret rødtrøyenes eneste mål i kvartfinalen.

Neil Critchleys unge mannskap har vunnet samtlige kamper i turneringen så langt, og de var allerede klare for kvartfinalen før den siste gruppespillskampen mot Feyenoord torsdag. Laget har scoret ti ganger på tre kamper før utslagsrundene nå begynner.

Veien har ikke vært like enkel for motstander Valencia, som vant sin første kamp i Frenz International Cup da de beseiret thailandske Chonburi FC med ett mål for to dager siden. Før det hadde de tapt 1–3 for S.C. International fra Brasil og spilt uavgjort, 0–0, mot japanske Kashima Athlers.

Liverpools startoppstilling: Ben Jackson; Kane Lewis, Corey Whelan, Tom Brewitt, George Johnston (Ovie Ejaria 77); Pedro Chirivella, Adam Phillips, Madger Gomes (Toni Gomes 65); Wade Maxwell (Callum Nicholas 84), Harry Wilson, Sergi Canos. Benk: Kris Owens, Josh Dobie, Lewis Travis.

Kampen vises direkte for abonnenter på LFCTV.

FØRSTE OMGANG:

1. min: De røde tar avspark i varmen. Kampen er i gang!

3. min: Rolig åpning på oppgjøret.

4. min: Valencia-spissen bryter, men Tom Brewitt holder følge og forstyrrer spanjolen nok til å skyte svakt over.

8. min: Harry Wilson, som er Liverpools kaptein i dag, kommer seg fri og fyrer av. Skuddet er imidlertid ufarlig og går himmelhøyt over mål.

9. min: Nesten for Sergi Canos! Den tidligere Barcelona-vingen får ballen på kanten av sekstenmeteren og klinker til på halv volley. Ballen har riktig høyde, men går på utsiden av Valencia-buret.

12. min: Wade Maxwell spiller flott ut til Madger Gomes, som utfordrer. Valencia får ryddet unna i første omgang, men Liverpool gjenvinner ballen fort.

15. min: 0–1! Valencia tar ledelsen. Veldig dårlig markering av Liverpool-spillerne på et frispark imot, og Mariano Konkyk ved bakre stolpe sender ballen tilbake inn i feltet. Der får José Navarro lov til å sette ballen i mål fra kloss hold.

20. min: Madger Gomes kommer seg forbi backen på venstresiden, men en blanding av et skudd og innlegg fra svært skrått hold går i nettveggen.

21. min: Dommeren gir spillerne en liten drikkepause.

22. min: Kampen er i gang igjen.

26. min: Liverpool dominerer ballinnehavet for øyeblikket, men Valencia ligger kompakt, og rødtrøyene sliter med å komme til målsjanser.

29. min: Madger Gomes viser frem fysikken før han spiller til Harry Wilson, som står på utsiden av boksen. Han prøver å finte seg rett igjennom, men stoppes enkelt.

30. min: Strålende innlegg av Corey Whelan fra høyre, men ingen Liverpool-spillere følger med i straffefeltet. Valencia tar over.

32. min: Et hjørnespark slås over mot bakre stolpe. Der får Corey Whelan ballen. Forsvareren finter vekk flere Valencia-spillere og prøver lykken fra skrått hold. Ballen går over mål.

34. min: Spanjolene angriper på høyrekanten, og de får pisket et innlegg inn i boksen. Ben Jackson er tam og slipper ballen forbi seg, men Corey Whelan holder unna Valencia-spissen lenger bak i feltet. Godt forsvarsspill.

37. min: Glimrende slått frispark av Adam Phillips, og innlegget havner på hodet til Tom Brewitt. Stopperen flyr høyt, men han kommer ikke nok over ballen, som heades over mål.

40. min: Harry Wilson legges i bakken like utenfor boksen. Ivan Martínez, som var bakerste mann, burde nok blitt utvist, men får bare gult kort. Frispark til de røde på 17 meter.

42. min: Frisparket tas av Harry Wilson selv. Waliseren får slått ballen forbi muren, men Valencia-keeperen er med og redder bra. Godt forsøk av Liverpool-spilleren.

43. min: Sergi Canos har med seg Harry Wilson på vei fremover, men velger å gå selv. Valencia får blokkert skuddforsøket fra 17-18 meter.

45. min: George johnston får kort for høyt spark mot Alberto Rabasso. Det er nok ikke kontakt, men Liverpool-backen viser knotter i ansiktshøyde.

45. min: Dommeren blåser av omgangen.

PAUSE: De helrøde har vært et lite hakk bedre, men ligger likevel under. Åpningen på kampen var jevn, og Liverpool tok gradvis over. Men defensiv sløvhet på en dødball imot sørget for at Valencia tok ledelsen ved José Navarro etter kvarteret spilt. Selv om Liverpool hadde ballen mest på Gelora Sriwijaya stadion i Indonesia, skapte ikke laget særlig mange sjanser. Valencia har så langt hatt få problemer med å holde Merseyside-laget unna boksen. Dette er en kamp de røde bør få noe ut av, og Neil Critchley har flere offensive alternativer, deriblant Toni Gomes, han kan sette inn fra benken.

ANDRE OMGANG:

46. min: Valencia triller i gang den andre omgangen.

47. min: Liverpool-spillerne roper på straffespark når Madger Gomes slår et innlegg opp i armen til en Valencia-forsvarer. Dommeren slar det passere.

48. min: Wade Maxwell kommer høyest på en corner, men headingen går like utenfor.

51. min: 1–1! Liverpool utlikner ved Sergi Canos, som scorer sitt tredje mål i turneringen. Harry Wilson får ballen på midtbanen og slår høyt ut mot Canos på venstresiden. Han kommer seg forbi Valencia-forsvaret, og alene med keeper bredsider han ballen i det lengste hjørnet.

54. min: Glimrende pasning av Wade Maxwell mot Harry Wilson i bakrommet, men ballen stopper litt opp på det tørre gresset, og Ivan Martínez takler waliseren før han får avsluttet fra ti meter. Strålende forsvarsarbeid av Valencia-spilleren.

56. min: Liverpool slår et høyt innlegg til Madger Gomes, som skaller ballen på tvers inne i boksen. Pedro Chirivella varter opp med et lekkert touch, men blir kanskje litt for optimistisk når han prøver å lobbe ballen på volley over keeperen.

56. min: José Navarro får hodet på et godt innlegg, men spissen header utenfor.

59. min: Harry Wilson forsøker å kombinere seg igjennom det tette Valencia-forsvaret, men blir hindret idet han skal inn i boksen. Liverpool presser spanjolene hardt for øyeblikket.

60. min: Valencia gjør sitt første bytte. Javier Sánchez kommer inn for Kevin Fuentes.

62. min: George Johnston forsøker å legge inn, men ballen går nesten rett i mål. Ballen går over Valencia-keeperen og mangler bare en liten halvmeter på å dale ned i det lengste krysset.

65. min: Toni Gomes byttes inn for Liverpool. Madger Gomes går av banen.

67. min: Dommeren gir lagene en ny drikkepause.

69. min: Valencia tar ledelsen like etter den korte pausen. Álvaro Gómez får ballen på venstresiden i Liverpool-boksen, og kapteinen banker ballen hardt i det lengste hjørnet.

72. min: De røde virker preget etter baklengsmålet. Spillerne slurver og stresser med ballen.

75. min: Marcos Herrera kommer inn for en småskadet Álvaro Gómez.

77. min: Liverpools andre bytte i kampen: Ovie Ejaria kommer inn for George Johnston.

80. min. Toni Gomes viser seg frem når han holder Valencia-spillere unna og legger inn fra høyre. Sergi Canos får hodet på ballen i boksen, men avslutningen går like utenfor.

81. min: Alberto Rabasso går ut for Valencia. Fidel Sánchez kommer inn.

83. min: Valencia står med samtlige elleve på egen banehalvdel når Liverpool har ballen.

84. min: Neil Critchley satser offensivt i sluttminuttene: Callum Nicholas byttes inn for Wade Maxwell.

85. min: Harry Wilson vipper ballen igjennom mot Pedro Chirivella. Spanjolen vet ikke hvor god tid han har mot sine tidligere lagkamerater, og avslutningen med hodet er svak.

88. min: Frispark til Liverpool på venstresiden. Adam Phillips skrur ballen presist inn i feltet, og Toni Gomes får hodet på ballen. Avslutningen går imidlertid rett på Valencia-keeperen.

89. min: Sergi Canos scorer på pasning fra Harry Wilson, men assistentdommeren vinker av for offside. Reprisene, som ikke kommer fra en god vinkel, viser at den trolig var feil, og Liverpool ble snytt for scoring.

90. min: Det legges til fire minutter.

92. min: Kane Lewis og Ben Jackson kolliderer i eget felt. Førstnevnte får enkel behandling på sidelinjen.

93. min: Valencia holder på ballen ute ved hjørneflagget. Klokka går veldig fort for de røde nå.

94. min: Pedro Chirivella får nesten foten på et Adam Phillips-innlegg.

94. min: Dommeren blåser av! Liverpool er ute av turneringen.

SLUTT: De røde var best i banespillet og skapte flest sjanser, men Valencia gjorde det best foran mål, og Liverpool har dermed røket ut av Frenz International Cup. Sergi Canos utliknet til 1–1 få minutter etter sidebyttet, men Liverpool klarte aldri å ta ledelsen på Indonesias fjerde største stadion. I stedet sendte Valencias kaptein de hvit- og sortkledde opp i ledelsen med tjue minutter igjen å spille, og spanjolene holdt på ledelsen ut kampen. De røde scoret riktignok på tampen, men assistentdommeren vinket feilaktig av for offside.