U18 til Indonesia

Liverpool sender av gårde en spillertropp fra akademiet til Indonesia i dag. Der skal ungdommene delta i en turnering sammen med klubber som blant andre Tottenham, Valencia og Besiktas.

Klubben melder at spillere som Harry Wilson og Tom Brewitt blir med på reisen østover. De røde skal spille minst tre kamper i turneringen, som heter «Frenz International Cup», i jakten på et trofé. Hvis resultatene klaffer i Merseyside-lagets favør, får de spille totalt seks kamper.

Vertskapet, Frenz United, tar imot Liverpool til åpningskampen kommende lørdag, før Guangzhou Evergrande fra Kina er rødtrøyenes motstander mandag 5. januar. To dager senere avsluttes gruppespillet mot nederlandske Feyenoord.

– I forrige sesong dro U16-laget vårt til Indonesia for å spille to treningskamper mot Frenz Uniteds akademilag, og det var en fantastisk opplevelse. Vi har blitt invitert tilbake for å spille i Frenz International Cup, og vi følte det var en mulighet vi ikke kunne takke nei til, sier trener Neil Critchley, som skal lede laget i Indonesia.

– Det er en veldig prestisjefylt turnering med flere toppklubber, og vi er veldig stolte og privilegerte som får være med, og vi kan ikke vente.

Dersom de tre gruppespillskampene ender med positive resultater for de røde, avanserer laget til kvartfinalen, som spilles 10. januar. Semifinalene går av stabelen to dager senere, før finalen sparkes i gang onsdag 14. januar.

I tillegg til Liverpool, Frenz United, Guangzhou og Feyenoord, som utgjør gruppe A, er det tolv andre klubber som deltar. Sport Club Internacional fra Brasil, thailandske Chonburi, Kashima Athlers fra Japan og Valencia spiller i gruppe B, mens Besiktas, Porto, Gamba Osaka fra Japan og PVF Vietnam fyller gruppe C. Tottenham, AIFF India, argentinske Estudiante FC og den malaysiske utgaven av Frenz United spiller i gruppe D.