U21-laget tapte i Sunderland

De røde ungguttene slet med å skape sjanser, og Sunderland sikret seieren med en dødballscoring.

Målet kom fire minutter inn i andre omgang. Lynden Gooch slo en corner fra venstre, og i boksen vartet Liverpool opp med svakt forsvars- og markeringsarbeid. Det utnyttet Michael Ledger ved å stange inn seiersmålet.

Resultatet i seg selv er heller ikke ufortjent. Sunderland skapte mest gjennom hele oppgjøret, selv om det ikke var noen spesielt sjanserik kamp på Premier League-arenaen Stadium of Light.

Før pause var det Yan Dhanda som var mest involvert i det Liverpool skapte fremover. Tenåringen spilte i midtspissrollen, men vandret ofte ut på kantene og vekslet plasser med Madger Gomes, Paulo Alves og Ovie Ejaria. Sistnevnte måtte imidlertid ut etter flere smeller i ryggen.

Toni Gomes tilbake

Da kom samtidig Toni Gomes inn til sitt comeback. Spissen har vært ute med en strekk i låret siden lørdag 22. august, og det var en tydelig rusten angriper som slet med å sette sitt preg på kampen.

– De hadde mange spillere med erfaring fra førstelaget, og vi stilte med et ungt lag, så det er ikke mye mer jeg kan kreve fra spillerne mine. Vi forsøkte å endre på ting da Toni kom inn, men vi må huske på at han har vært ute i fem eller seks uker med en hamstringskade, sier trener Michael Beale til LFCTV.

Saken fortsetter under.

LIVERPOOLS BESTE: Keeper Ryan Fulton vartet opp med mange klasseredninger.

Sunderland, som angrep mye fra venstresiden før pause, men brukte oftest høyresiden i andre omgang, var nærmere 2–0 enn Liverpool var utlikning, men en god Ryan Fulton bakerst hindret flere baklengsmål. Sisteskansen var gjestenes beste spiller i dag.

Tredje tap på fem kamper

Det var Paulo Alves, debutant på U21-nivå sammen med blant andre Yan Dhanda, Toni Gomes og Conor Masterson, som kom nærmest scoring for Liverpool da han fikk ballen servert på 16-meteren etter timen spilt, med sjelden rot i Sunderland-forsvaret, men skuddet var svakt og gikk utenfor.

Dette var Liverpools tredje tap på fem ligakamper denne sesongen. Sunderland, som toppet tabellen før avspark, har spilt to kamper mer og står nå med 16 poeng.

Liverpool U21: Fulton; Whelan (Polgár 87), Cleary, Brewitt, Hart; Virtue, O’Hanlon; Ejaria (T. Gomes 57), Alves (Masterson 75), M. Gomes; Dhanda. Benk: Firth, Lewis.

Sunderland U21: Stryjek; J. Robson (T. Robson 46), Agnew, Ledger, van Aanholt, Brady, Bridcutt; Maurias, Smith (E. Robson 90), Gooch (Greenwood 84); Mandron. Benk: Purvis, Blinco.

Beale måtte klare seg uten både Cameron Brannagan, Jerome Sinclair, Connor Randall og João Carlos Teixeira, som alle trente med førstelaget på Melwood i dag. De tre sistnevnte satt også på benken mot Tottenham i Premier League i går.

Livereferat – slik var kampen:

1. omgang:

1. min: Liverpool, ikledd hvitt for anledningen, tar avspark.

3. min: Rolig åpning på kampen. Spillet foregår på Liverpools halvdel.

3. min: Førstelagsspiller van Aanholt går i bakken når Virtue takler i Liverpool-boksen, men dommeren vinker spillet videre – uten særlige protester.

6. min: Lagene veksler mellom å holde på ballen. Veldig rolig start på oppgjøret i Sunderland.

7. min: Gooch kommer til kampens første halvsjanse, men skuddet går over målet til Liverpool-keeper Fulton. Svakt utført av kantspilleren, som var upresset.

9 . min: Liverpool sliter med å spille seg ut bakfra fordi Sunderland står høyt og presser bra.

10. min: Ny skuddmulighet for Gooch, men han bruker for lang tid, og avslutningen blokkeres. Godt forarbeid av van Aanholt på venstresiden.

13. min: Liverpool er bedre med nå, og får stadig mer ballkontakt på vertenes halvdel.

15. min: Ejaria ligger nede og holder seg til ryggen etter en duell ved sidelinjen. Han har tydelige smerter og trenger behandling.

17. min: Spilles settes i gang igjen etter en liten stopp. Ejaria er inne på banen igjen etter å ha småjogget en periode utenfor banen.

20. min: De tre fremste hos gjestene, Ejaria, Dhanda og Gomes, bytter ofte på posisjonene seg imellom. Paulo Alves ligger i rommet bak.

23. min: Ny skade, denne gangen på en Sunderland-spiller. Maurias må ha behandling, men ser ut til å klare seg fint, og han kommer innpå igjen.

27. min: Sunderland vinner ballen med en god takling og kontrer mot et ubalansert Liverpool-lag. Men de bruker for lang tid når de kommer til 16-meteren, og det ebber ut i ingenting.

29. min: Dhanda sender av gårde Liverpools første avslutning like før halvtimen passeres. Men skuddet, fra rundt tjue meter, går over mål.

36. min: Cleary får nesten hodet på ballen, men Sunderland-keeperen rekker frem i tide. Ballen havner i føttene til Dhanda på venstresiden, og han fyrer av – rett på målvakten.

37. min: Så kontrer Sunderland mot et fremoverlent Liverpool-lag, men Mandrons lave avslutning stoppes.

39. min: Cleary vinner andreballen etter en corner, men headingen går rett i Sunderland-blokka foran keeper Stryjek.

43. min: Dhanda utfordrer og tråkler seg inn i boksen, men kommer ikke til noen avslutning.

43. min: Stor sjanse for Sunderland-ving Gooch når han får ballen omtrent midt foran mål i boksen, men han bruker for lang tid, og avslutningen stoppes.

45. min: En kjempetakling av Brewitt forhindrer baklengsmål når Mandron forsøker seg på en retur like foran mål. Fulton er utspilt, men Liverpool-stopperen redder gjestene.

Pause:

Det har vært en nokså «låst» og lite underholdende omgang på Stadium of Light, men det tok seg kraftig opp mot slutten. De tjue første minuttene var så godt som blottet for målsjanser, og Liverpools første avslutning kom etter nesten en halvtime. Den var det Yan Dhanda som kom til, og angriperen har vært involvert i det lille Liverpool har skapt denne omgangen. For hjemmelaget har Lynden Gooch og Mikael Mandron vært farligst. På tampen kom begge til store sjanser, og Liverpool må si seg heldige som ikke ligger under etter så langt.

2. omgang:

46. min: Sunderland bytter ut Josh Robson, og setter inn navnebror Thomas Robson.

46. min: Hjemmelaget sparker i gang den andre omgangen.

48. min: Frisk åpning av vertskapet. Liverpool har åpnet litt bakpå.

49. min: 1–0! Så får Sunderland hull på byllen, og det er midtstopper Ledger som stanger hjemmelaget foran etter en god Gooch-corner fra venstre. Svakt forsvarsarbeid av Liverpool-laget.

54. min: Mer ballkontakt for Liverpool etter baklengsmålet, og Ejaria er en del involvert, men de kommer foreløpig ikke til sjanser. Og vertene fremstår som en trussel på overganger.

56. min: Ejaria sliter tydelig med ryggen. Etter smellen i første omgang har han landet forkjært i en duell også etter sidebyttet.

57. min: Liverpool bruker sitt første bytte for dagen, og det er ikke overraskende at Ejaria må kaste inn håndkledet. Inn kommer Toni Gomes, som endelig er tilbake etter mange uker med strekk i låret.

58. min: Innbytter Gomes går rett inn i midtspissrollen.

61. min: Alves får ballen servert på 16-meteren, men skuddet er svakt og går utenfor. Den burde portugiseren tatt bedre vare på.

63. min: God mulighet for Mandron når Sunderland kontrer på høyresiden. Spissen får ballen i boksen og skyter, men skuddet blokkeres akkurat i tide, og det ender med corner.

65. min: Nytt angrep på høyre for vertene, men innlegget er for dårlig.

67. min: Gomes og Gomes angriper for gjestene. Madger kommer seg fri på venstre og legger inn til Toni, men en Sunderland-forsvarer hindrer avslutning.

68. min: Mandron får ballen i boksen, og han prøver spille på tvers, men Fulton er våken og fanger kula.

71. min: Igjen angriper Sunderland på høyresiden. Et lavt innlegg slås til Gooch, og han får tid og rom til å skyte på direkten. Ballen barberer utsiden av stolpen.

73. min: Kjemperedning av Fulton når Maurias spilles fri i boksen, på høyresiden, og skuddet kommer fort. Fulton får likevel opp armene og slår ballen til corner. Glimrende redning!

75. min: Liverpools andre bytte: Alves går ut, midtstopper Masterson kommer inn.

78. min: Gjestene leter ærgjerrig etter åpninger og sjanser, men finner ikke rom i et kompakt Sunderland-lag. Slik kampbildet ser ut nå, er det ingenting som tyder på at Liverpool skal komme tilbake.

81. min: Toni Gomes får ballen på høyresiden, men bommer totalt med innlegget. Frustrasjonen vokser i bortelaget.

82. min: Ny og god involvering av Fulton når Sunderland forsøker å trenge igjennom sentralt.

84. min: Sunderland bytter inn Greenwood for Gooch.

87. min: Liverpools siste bytte for dagen: Whelan går ut til fordel for Polgár.

90. min: Og hjemmelaget bruker sitt tredje innbytte når en ny Robson, denne gang Ethan, kommer inn for Smith.

90. min: Tilsynelatende ingen plan i Liverpools sluttspurt. De flytter mange fremover, men skaper overhodet ingenting.