Ung portugiser håper å lykkes i Liverpool

Paulo Alves mislykkes i Porto. Nå håper han å få sitt store gjennombrudd i Liverpool.

17-åringen ble klar for Liverpool i begynnelsen av mai, og nå ser midtbanespilleren frem til å få fart på karrieren ved akademiet i Kirkby.

Liverpool Echo opplyser at Liverpool betaler en liten sum til AD Sanjoanense, en klubb som spiller på tredje nivå i Portugal, for å sikre seg spilleren med kunstnernavnet Paulinho.

Neste sesong blir Alves sannsynligvis å finne i Neil Critchleys U18-tropp.

Alves tilbrakte sju år i FC Porto, men forlot dem til fordel for Sanjoanense i 2014. Der fikk han et dusin kamper fra start for klubbens førstelag sist sesong.

Tenåringen imponerte under prøvespill i Liverpool sist sesong, og skrev under en avtale med Anfield-klubben i mai, før han returnerte til Portugal.

Imponert over fasilitetene

- Fasilitetene i Liverpool er spektakulære, og jeg ble veldig godt mottatt ved akademiet, sier 17-åringen til Echo.

- De ba meg jobbe hardt hver eneste dag, og jeg er blitt fortalt at unge spillere får mange muligheter til å trene fast med førstelaget her. Jeg må ta vare på sjansen når den byr seg, og vise mine kvaliteter, fortsetter han.

- Etter at det ble klart at fremtiden min ligger i Liverpool, har jeg drømt om å spille på Anfield. Jeg håper å realisere den drømmen en dag.

Vanskelig å forlate Porto

- Det er noe jeg drømmer om, etter skuffelsen jeg opplevde i fjor. Det var ikke lett å forlate Porto, for å fortsette karrieren i en mindre klubb. Men jeg fikk ikke spille så mye som jeg ønsket i Porto. Jeg følte meg ikke lykkelig der lenger, så jeg bestemte meg for å dra derfra.

- Jeg valgte Sanjoanense, for der ville jeg bli innlemmet i førstelagstroppen. Jeg endte opp med å ha den lykkeligste perioden i mitt liv. Det var et fantastisk år for meg.