United slo Liverpool i legendekampen

Liverpool Legends tapte 2–4 for Manchester United Legends i Sverige torsdag kveld.

Vladimír Smicer og David Thompson scoret i hver sin omgang for Liverpool, mens Karel Poborsky, Dwight Yorke, Bojan Djordjic og Jesper Blomqvist fant veien til nettmaskene for de røde djevlene.

Det var Liverpool som tok ledelsen etter tjue minutter på Friends Arena i den svenske hovedstaden, men Smicer, som brukte pannebrasken, var heldig da Manchester United-keeper Raimond van der Gouw gjorde en tabbe.

Snudde kampen

Poborsky utliknet med en leken lobb over Jerzy Dudek fra kloss hold kort tid senere. Omtrent ti minutter senere viste Yorke gamle takter og skjøt Manchester-laget i ledelsen på volley.

To nye baklengsmål etter sidebyttet avgjorde praktisk talt kampen. Først satte Djordjic ballen i mål etter å ha snappet opp et utkast fra Sander Westerveld, så lurte Blomqvist offsidefellen og satte inn 4–1.

Luis García var nær sin første scoring for legendelaget, men ble stoppet av stolpen. Spanjolen tegnet seg imidlertid for en assist da Thompson reduserte til 2–4 på tampen, noe som også ble sluttresultatet.

Saken fortsetter under.

Check out the best photos of the clash between the LFC Legends and Manchester United in Stockholm, Sweden.

Posted by Liverpool FC on 3. september 2015

Det manglet ikke på kjente fjes da de to legendelagene barket sammen. Robbie Fowler ledet Liverpool som kaptein, mens Istanbul-helten Dudek sto bakerst fra start. Bjørn Tore Kvarme, Stéphane Henchoz og Phil Babb utgjorde en treer i forsvaret, mens García og Patrik Berger spilte foran Jason McAteer, Didi Hamann og Steve Harkness på midtbanen. Smicer og Fowler var på topp.

På benken satt Ian Rush, som var lagets spillende manager, sammen med Westerveld, Salif Diao, målscorer Thompson og Richie Partridge fra start.

Alle kom inn i løpet av kampen. Førstnevnte fikk trolig det som var kveldens største jubel da han løp ut på banen i andre omgang.

Manchester United hadde i likhet med Liverpool også en nordmann i startelleveren. Ronny Johnson spilte i forsvaret sammen med Lee Martin, Bryan Robson og Denis Irwin, mens van der Gouw sto i buret. Keith Gillespie, Poborsky, Quinton Fortune, Djordjic og Blomqvist utgjorde midtbanen bak Yorke i angrep.

Inntektene fra kampen går til Liverpool FC Foundation og Manchester United Foundation, og vil dermed tilfalle ulike veldedige tiltak lokalt i de to engelske byene.

Even though we lost the game, you can't beat the feeling of wearing the Liverpool jersey again #YNWA #LFCFAMILY

Et bilde publisert av Patrik Berger (@paddypb23)