Vant på innsatsen

«Ikke akkurat noe fyrverkeri, men stor innsats betyr nok et fremskritt», slår Echo fast etter 1-0 seieren over Rubin Kazan. Vi har tatt en titt på hva engelske aviser skriver etter seieren på Kazan Arena.

«En ny innsatsfylt triumf basert på lagånd. Et nytt imponerende steg fremover for Jürgen Klopps Liverpool. Det ble ikke noe fyrverkeri i republikken Tatarstan, men dette var kvelden da det endelig ble fyr på Liverpools Europa League-sesong etter tre kjedelige uavgjortkamper.

Klopps lag leverte varene under iskalde forhold på en forferdelig gresmatte, og påførte Rubin Kazan deres første hjemmetap noensinne for et engelsk lag. Jordon Ibe ble helten denne gangen, da tenåringen markerte at han har funnet tilbake til formen med sin første scoring for klubben. Hans spill var et tegn på Klopp-effekten. Hvordan tyskeren har gitt spillergruppen ny energi. Den unge vingen virket blottet for selvtillit før Klopp kom. Nå er troen tilbake, og han vil aldri glemme sin 30.kamp for Liverpool.

Dette var en kamp som sto i sterk kontrast til da Liverpool hevet det hvite flagget på Bernabeu i fjor, da Rodgers ble beskyldt for å mangle respekt for Champions League-turneringen ved å stille med et svært reservepreget mannskap mot Real Madrid.

Det var positive tegn å finne over hele banen på en kveld da Simon Mignolet ikke måtte gjøre en eneste skikkelig redning. Mamadou Sakho og Dejan Lovren var strålende defensivt, og Liverpool holdt buret rent på russisk jord for aller første gang. Joe Allen skinte foran backfireren, og Roberto Firmino demonstrerte sin klasse ved å stilne hjemmefansen.

Klopp har vist seg kapabel til å få mer ut av spillere som slet med å overbevise under Rodgers. Spillere som Lucas, Sakho, Firmino og Alberto Moreno har fått en ny vår, og nå kan vi legge til Lovren og Ibe på den listen.

Seieren ville ha vært langt større om det ikke hadde vært for Rubin-keeper Sergei Ryzhikov.»
James Pearce, Liverpool Echo

«Jordon Ibes scoring sørger for at Liverpool fortsetter den gode trenden under Jürgen Klopp. Tre uavgjorte kamper er nå fulgt opp med tre seire. Liverpool er i ferd med å finne rytmen i Jürgen Klopp-æraen. Den sjette matchen under tyskeren var utvilsomt den de har dominert mest i så langt.

Liverpool var godt nok organiserte til å sørge for at Rubin Kazan ikke var noen som helst trussel mot Simon Mignolets mål før det bare var igjen et kvarter av kampen. Liverpool angrep målbevisst, og fortjente fullt ut sin første borteseier i Europa på tre år.

Jordon Ibe leverte modent spill, utfordret forsvarspillere og samarbeidet godt med Nathaniel Clyne på høyresiden, mens Benteke fant tonen med Roberto Firmino, som spilte like bak ham.

Chelsea og Tottenham er blitt slått av Rubin i løpet av de siste fire årene, men det var liten sjanse for at Liverpool ville lide samme skjebne, da de dominerte nesten fra start til mål.»
Bill Edgar, The Times

«Jordon Ibe gjorde krav på en nøkkelrolle i Jürgen Klopps Anfield-revolusjon. Liverpools akademi-spiller leverte toppklasse i Europa League, med en flott individuell kamp da han ble matchvinner. En kamp som antyder at han kan spille seg inn i den nye managerens planer.

Ibe fyller ikke 20 år før i desember, men leverte her en bemerkelsesverdig moden innsats for å være en spiller som har slitt med formen mesteparten av sesongen. Han gjorde et flott mål også, bare åtte minutter inn i annen omgang, og sikret seieren i en kamp som Liverpool dominerte totalt, men likevel nesten klarte å ikke vinne da de slet med å få den uttellingen som deres totale kontroll fortjente.

Ibe alene kunne hatt et hat-trick, noe hans prestasjoner hadde fortjent, da han viste frem hurtigheten og kraften sin på høyreflanken, noe vi har sett lite av de siste ukene.»
David Maddock, Mirror