Se video fra semifinalen, finalen, og hjemkomsten da Liverpool endelig vant FA-cupen på denne dag i 1965.

Liverpool kom inn i FA cupens tredje runde, og møtte West Bromwich Albion på bortebane lørdag 9. januar. Liverpool tok ledelsen like før pause ved Roger Hunt. Ian St. John la på til 2-0 etter 63 minutter. Det ble dramatisk, da Ron Yeats trodde han hørte dommerens fløyte, men ble lurt av en supporter på tribunen. Han plukket opp ballen, i tro om at han hadde fått frispark, men så dommer Kevin Howley peke på straffemerket. Heldigvis brente Robert Cram straffesparket. Jeff Astle reduserte til 2-1 i det 80. minutt, men Bill Shankly sine gutter tok seg videre.

I fjerde runde var fjerdedivisjonslaget Stockport County motstander. Bill Shankly overlot managerjobben til Bob Paisley, for å dra ut og studere europacupmotstander Køln i stedet.

- Vi trodde vi kom til å vinne lett, men det gjorde vi ikke, har Roger Hunt sagt til Liverpoolfc.com i ettertid.

Les White ga gjestene fra fjerdedivisjon ledelsen, før Gordon Milne scoret for LFC i det 51. minutt. Dermed måtte Liverpool ut i omkamp.

I omkampen på Edgeley Park foran 24,080 tilskuere fikk de røde jobben gjort, med to scoringer av Roger Hunt.

Neste motstander var Leicester City. Et lag Liverpool hadde slitt med, som hadde en talentfull målvakt med navn Gordon Banks. Oppgjøret ble spilt på Filbert Street, og med 0-0 ble det ny omkamp, denne gang på Anfield. Roger Hunt ble igjen helten i omkampen, og hans scoring i det 72. minutt var nok til å sende Liverpool til semifinalen på Villa Park.

Chelsea var semifinalemotstander, og Liverpool stilte med disse 11: Tommy Lawrence, Chris Lawler, Gerry Byrne, Gordon Milne, Ron Yeats (kaptein), Willie Stevenson, Ian Callaghan, Roger Hunt, Ian St. John, Tommy Smith, Peter Thompson.

Chelsea var favoritter - spesielt ettersom kampen kun kom tre dager etter en tøff bortekamp mot Køln i Europacupen. Bill Shankly brukte dette som motivasjon.

- Han kom inn i garderoben og sa at de allerede hadde printet opp et program som sa at de var i finalen, og han var rasende. Han sa: «dersom det ikke girer dere opp, forstår jeg ikke hva som vil», har Chris Lawler fortalt Liverpoolfc.com.

Peter Thompson ga de røde ledelsen i det 63. minutt, før Liverpool fikk en straffe ingen ønsket å ta. Willie Stevenson tok til slutt ansvar, og sikret 2-0 etter å ha plassert straffen nede til høyre.

Se høydepunkter fra møtet med Chelsea i semifinalen her:

Liverpools finalemotstander var Leeds United. «You’ve never won the Cup, and you never will» var noe røde supportere på Merseyside hadde måttet høre i mange år - men denne dagen kom endelig FA-cuptroféet til den røde siden av byen.

Leeds hadde slått Manchester United etter omkamp i sin semifinale, og stilte med følgende lag:

Sprake, Reaney, Bell, Bremner, Charlton, Hunter, Giles, Storrie, Peacock, Collins og Johanneson.

Liverpool stilte med Lawrence, Lawler, Byrne, Strong, Yeats, Stevenson, Callaghan, Hunt, St. John, Smith, Thompson.

Etter 90 minutter var det målløst på Wembley, og lagene måtte ut i ekstraomganger. Roger Hunt scoret det første målet tre minutter ut i første spilleforlenging. Billy Bremner utlignet til 1-1 da 102 minutter var spilt, før Ian St. John ble den store helten og sikret Liverpool sin første FA cup-pokal med sin scoring i det 112 minutt.