Viktig å bli gruppevinner i Europa League?

Hvor vesentlig er det at Liverpool spiller minst uavgjort i Sion på torsdag og dermed vinner gruppe B i gruppespillet i Europa League? Vi har sett på alternativene som første og andreplass gir.

Liverpool er klare som et av de 32 lagene som skal starte cupspillet i Europa League i midten av februar til neste år.

Mandag 14. desember trekkes 1/16 finalene, hvor 16 lag er seedet og 16 er useedet. Det 16 seedede lagene er de 12 vinnerne i årets gruppespill i Europa League, samt de fire beste 3.plassene fra gruppespillet i Champions League. De øvrige 16 er da 12 toere fra Europa League samt de lavest rankede treerne fra Champions League.

De 16 seedede lagene starter med bortekamp, og spiller så returen foran eget publikum en uke senere. Datoene er 18. og 25. februar.

Det hele vil avgjøres tirsdag-torsdag denne uka, da gruppespillene i Champions League og Europa League avgjøres. Vi har sett på hvilke lag Liverpool kan trekke pr. i dag, og har listet dem opp under, men understreker sterkt at situasjonen ikke vil være helt den samme etter 6. spillerunde.

Sannsynligheten for at en får en bra trekning virker å være størst hvis Liverpool kan bli værende som gruppevinner, da klubber som Napoli, Villarreal, Lazio, Schalke og Athletic Bilbao pr. i dag topper sine grupper i Europa League. Borussia Dortmund er imidlertid en klubb som ligger som nr. 2 i sin gruppe. Fra Champions League er det ikke sikkert en antatt forskjell er så stor. Normalt vil det også være en fordel å spille returen på hjemmebane.

Liverpool kan ikke trekke et annet engelsk lag i 1/16 finalen.

Seedet før siste gruppespillkamp er spilt:

Molde, Liverpool, Krasnodar, Napoli, Villarreal, Braga, Lazio, Besiktas, Basel, Tottenham, Schalke, Athletic Bilbao, Dynamo Kiev, Manchester United, Arsenal, Valencia (de fire siste fra Champions League).

Useedet før siste gruppespillkamp er spilt, og som Liverpool pr. i dag kan trekkes mot (med unntak av Sion da man ikke kan møte lag fra samme gruppe):

Fenerbahce, Sion, Borussia Dortmund, Midtjylland, Rapid Wien, Olympique Marseille, Saint-Etienne, Lokomotiv Moskva, Fiorentina, Anderlecht, Sparta Praha, Partizan, Sevilla, Bayer Leverkusen, Galatasaray, Shaktar Donetsk (de fire siste fra Champions League).