Vil gjøre alt for å spille for Liverpool

– Jeg kom til Liverpool for to sesonger siden for å spille for Liverpool. Det er mitt mål nummer en, sier Tiago Ilori. Likevel ender han mest sannsynlig på lån.

Portugiseren, som kom fra Lisboa for to år siden, tilbragte fjoråret i Bordeaux.

Onsdag spilte Tiago Ilori sin første kamp etter skade, da Liverpool U21 møtte Everton.

Ilori spilte de første 45 minuttene, og Liverpool ledet 3-1 da han gikk av banen. Miniderbyet endte til slutt 3-3, foran over 100 speidere fra ulike lag.

Vil kjempe for plassen

– Jeg har ikke spilt på noen måneder, så det viktigste for meg var å komme tilbake på banen. Det var frustrerende å bli skadet, men samtidig hadde jeg ikke hatt en ferie på to år og man kan trenge litt fritid, så det kom på et riktig tidspunkt, sier Ilori til Liverpool Echo. 

22-åringen ble skadet under U21-EM, der Portugual tapte finalen mot Sverige.

– Jeg vil spille for Liverpool. Jeg vil ikke være i Liverpool bare for å være her. Mitt mål er det samme som alle andre spillere, vi vil alle spille og alle kommer til å kjempe for sine plasser, sier Ilori til Liverpool Echo.

U21-treneren håper på lån

Han sier i intervjuet at det var avtalt på forhånd at han bare skulle spille førsteomgangen mot Everton.

– Jeg kom til Liverpool for to sesonger siden for å spille for Liverpool. Det er mitt mål nummer en, så jeg vil gjøre alt for at det skal skje, sier han.

Det er likevel mye som tyder på at midtstopperen må belage seg på et nytt utlånsopphold. 

– Tiago har vært borte og fått erfaring utenfor England, og vi håper han vil bli klar for et nytt låneopphold i de kommende ukene, og det samme med Joao Carlos Teixeira, sa U21-trener Michael Beale etter kampen. 

LES OGSÅ: Over 100 speidere fulgte miniderbyet