Vil ikke bli sammenliknet med Gerrard

På landslaget spiller Emre Can sentralt på midtbanen, og selv om han nå kan overta Steven Gerrards posisjon i Liverpool, mener han det er «arrogant» å sammenlikne seg med scouseren.

Det siste halvåret har Can figurert – og ofte imponert – som en svært anvendelig og offensiv høyreback i Liverpool-laget. Men tyskeren har selv vært klar på at han trives bedre høyere opp i banen.

Under sommerens U21-EM har også løpsmaskinen fått vise seg frem som sentral midtbanespiller for Tyskland, og med både mål og målgivende så langt i turneringen spår flere at 21-åringen skal ta over Gerrards rolle på Anfield kommende sesong. Can vil imidlertid ikke trekke mange paralleller til klubbikonet.

Sjekk Cans scoring mot Serbia her. Saken fortsetter under.

– Jeg tror folk misforstår. Det ville vært arrogant hvis jeg sammenliknet meg selv med Steven Gerrard. Han er en stor spiller som har oppnådd mye, og jeg trenger mange år for å klare det samme, sier Can til tyske Kicker.

Stortalentet, som trolig får en ettertraktet plass på A-landslaget om kort tid, ifølge Joachim Löw, forteller videre at han har enorm respekt for det Gerrard har fått til i klubben, men påpeker at han ønsker å gå sin egen vei og bli sett på som Emre Can.

Fornøyd med Firmino-kjøpet

Overfor den samme nettavisen skryter også Can av nyervervelsen Roberto Firmino, som han tror vil hjelpe Liverpool med å vinne titler. Allerede kommende sesong er Can, som ikke engang født da Liverpool sist vant ligaen, optimistisk når det gjelder om å kjempe i toppen.

– Jeg gleder meg til å spille sammen med ham. Han kommer til å hjelpe oss stort med kvalitetene sine. Kvaliteten på stallen er veldig høy, forteller den tidligere Bayern München- og Bayer Leverkusen-spilleren.

– Den 25-årige tørken kan ende snart. Selvfølgelig er det realitisk å vinne titler med Liverpool. Det er en storklubb. Ser man på historien, er det en av verdens største klubber. Det er grunnen til at jeg bestemte meg for å dra dit. Dessverre presterte vi under forvetningene forrige sesong, men jeg tror vi kan kjempe om tittelen neste år. Alle på laget er nødt til å tro det.

Les også: Kompliment fra midtbanelegende

Can og Tyskland U21 spiller EM-semifinale mot Portugal lørdag klokka 18.00 norsk tid, og kampen vises direkte på Viasat 4.