Vil innlemme Gerrard i England-staben

Roy Hodgson har planer om å innlemme Steven Gerrard i trenerstaben til det engelske landslaget når scouseren legger fotballstøvlene på hylla og returnerer fra USA.

Gerrard spiller sin siste Liverpool-kamp i morgen, når Anfield-klubben gjester Britannia Stadium og Stoke. Det er i den forbindelse at Hodgson siteres av Liverpool Echo på at han ønsker å innlemme Gerrard i sin landslagsstab når Liverpool-kapteinen returnerer fra Statene. Hodgson innser imidlertid at han vil få hard konkurranse av nettopp Liverpool, i ønsket om å ansette Gerrard i en trenerjobb.

- Han kan kanskje bli en del av England-staben ja. Men jeg er sikker på at de første som vil prøve å få tak i ham er Liverpool, uttaler Hodgson.

- Men det er fullt mulig å være en del av staben til England i tillegg, slår han fast.

- Steven kjenner godt til hvordan landslaget fungerer, med over 100 landskamper. For meg handler dette like mye om hans lederegenskaper som hans egenskaper som spiller. Han er en leder.

Gerrard tar for tiden trenerkurs, og Hodgson tror også at scouseren kan bli en suksessrik manager i fremtiden.

- Han har egenskapene til det. Hva han har gjort for meg i løpet av min tid som England-manager har vært ganske fantastisk, ikke bare på banen, men også på trening, som spiller og leder. Jeg ønsker å takke ham for det.

- Han har vært en rollemodell for de andre spillerne, og har en naturlig autoritet gjennom å være en så god spiller. Han har benyttet denne autoriteten på riktig måte, og har vært et eksempel til etterfølgelse for yngre spillere.

- Jeg kan ikke takke ham nok for det han har gjort. Jeg håper virkelig han nyter sitt amerikanske eventyr, og kommer hjem som en enda sterkere person og leder enn han allerede er.