Vil prøve å overgå Rodgers

Garry Monk spilte for Brendan Rodgers da Swansea satte «personlig» rekord i Premier League. Nå håper sjefen for Liverpools motstander på mandag å forbedre det denne sesongen.

Etter at Brendan Rodgers ledet Swansea til opprykk, kom waliserne på en meget respektabel 11.plass med 47 poeng i Premier League 2011/12. De to etterfølgende årene har «svanene» blitt nr.9 og nr.12, men 47 poeng er fortsatt den høyeste poengsummen de har oppnådd i Premier League. Nå ønsker den nåværende manageren Garry Monk, som var spiller i 2011/12, å forbedre det i en sesong hvor man har 40 poeng med ti kamper igjen å spille.

- Jeg har ikke snakket med Brendan, han har sine egne ting å gjøre og egne ting å oppnå i Liverpool, sier Monk i en uke hvor Liverpool uvanlig nok ikke spiller kamp. Forberedelser til møtet i Swansea på mandag kveld vil imidlertid ha startet, en batalje som avslutter ligarunde 29.

- Han har kommet seg videre i karrieren og gjør det eksepsjonelt bra hos Liverpool, ved å ha fått dem i riktig retning og gjort dem til en klubb å regne med igjen.

- Det han gjorde for vår klubb var imidlertid fantastisk og er blitt en målestokk for oss. Enhver manager som kommer, og det gjelder spesielt for meg siden jeg spilte for ham og arbeidet nært sammen med ham, vil se på hva han oppnådde som en inspirasjon. Det er nå en inspirasjon for meg å få flere enn 47 poeng.

- Han gjorde en utmerket jobb her og hvis vi kan gjøre det samme eller prøve å bli bedre da er det flott, det er hva du strekker deg mot som manager.