Vil slå tilbake på samme måte som forrige gang

Det første ligatapet for Liverpool i 2015 kom mot det samme laget som sist påførte Brendan Rodgers’ menn et nederlag på engelsk jord. Nå håper Simon Mignolet på en like positiv respons fra de røde.

Åtte seriekamper og omkampen i FA-cupkvartfinalen er det som gjenstår av sesongen. Når en rekke Liverpool-spillere nå forbereder seg til å spille landskamper, er fjerdeplassen fem poeng unna Merseyside-klubben.

– Det er fortsatt mye å spille for, og når vi kommer tilbake fra landslagsoppdrag, har vi den storkampen mot Arsenal i vente, sa sisteskansen til klubbens nettsider etter at laget hadde gått av banen uten poeng for første gang på tre måneder.

27-åringen var så vidt borti ballen på skuddet til Juan Mata i åpningskvarteret, men klarte ikke å forhindre at Manchester United tok ledelsen. På 0–2 kunne han gjøre lite annet enn å se ballen sprette inn i nettmaskene.

Referat og spillerbørs: Liverpool – Manchester United

Men keeperen hindret etter hvert Wayne Rooney i å gjøre sluttresultatet styggere enn nødvendig for de helrøde. Manchester United-angriperen fikk muligheten fra ellevemeteren på overtid, og Mignolet slang seg riktig vei.


REDDET: Rooney klarte ikke å overliste Mignolet i nordvestderbyet søndag ettermiddag. (Video: TV 2)

– Strafferedningen er ikke viktig lenger. Med en ny plan i andre omgang forsøkte vi å komme tilbake og få med oss et resultat. Vi fikk et mål på slutten, men de hadde dessverre scoret nummer to på en kontring, og det var vanskelig. Med ti menn kjempet vi hardt for å få noe ut av kampen, men det skjedde ikke.

– En katalysator

Selv om Liverpool, som med seier ville inntatt en topp-fire-posisjon for første gang siden august, har fått en liten luke opp til rivalene fra Salford, gir ikke Mignolet opp håpet om en ny sesong med Champions League-fotball. Han tror i stedet at laget kan skinne på samme måte som de har gjort de siste månedene. Etter nederlaget på Old Trafford spilte rødtrøyene tretten strake ligakamper uten tap.

– Vi brukte kampen mot United som en katalysator for å legge inn mange gode prestasjoner, så vi får gjøre det samme igjen når vi kommer tilbake. Med alle de kampene som fortsatt skal spilles før sesongslutt, har vi fortsatt muligheten til å gjøre det veldig bra. Vi skal bygge videre, og forhåpentligvis kan vi finne flyten igjen på samme måte som vi gjorde etter oppgjøret på Old Trafford.

Neste gang Liverpool skal i aksjon, er borte mot Arsenal lørdag 4. april. Deretter går turen til Blackburn og Ewood Park, hvor vinneren av kampen får en plass i FA-cupens semifinale på Wembley.

Se Liverpools terminliste her!

I Premier League-innspurten venter Newcastle (hjemme), Hull (borte), West Bromwich (borte), Queens Park Rangers (hjemme), Chelsea (borte), Crystal Palace (hjemme) og Stoke (borte).