– Benteke er Klopps «plan B»

Jan Mølby mener Benteke har grunn til å være bekymret for sin fremtid som Liverpool-spiller.

Liverpool har flere ganger under Jürgen Klopp vist at de kan spille god fotball. Særlig skiller bortekampene mot Chelsea (1-3), Manchester City (1-4) og ligacup-matchen mot Southampton (1-6) seg ut. 
 
Onsdagens høydramatiske kamp mot Arsenal var kanskje første gang under Klopp laget for alvor viste frem de offensive kvalitetene på Anfield. 
 
De nevnte bortekampene og Arsenal-kampen har en rekke fellestrekk:
- Liverpool scoret tre eller flere mål i hver kamp.
- Fansen lot seg begeistre av det offensive spillet.
- Liverpool lyktes taktisk.
- Christian Benteke startet ingen av dem.
 
Det hører med til historien at Benteke, som innbytter, scoret mot Chelsea og hadde målgivende mot Arsenal.

«Plan B»

Det er det siste punktet på listen som har fått den tidligere Liverpool-eleganten Jan Mølby til å konkludere med at Christian Benteke nå er en «plan B»-spiller.
 
– Benteke var nok bekymret da han ble valgt til å spille mot Exeter, skriver Mølby i sin Liverpool Echo-spalte
 
– Det var ganske tydelig at han ikke kom til å starte mot Arsenal. Klopp har indikert at mobiliteten til Roberto Firmino er veien å gå. Av den grunn er det uungåelig at det kommer til å stilles spørsmål angående Bentekes fremtid.

Saken fortsetter under

Benteke har fått rollen som innbytter i storkampene.
Mølby mener det er viktig at Klopp viser klokskap på overgangsmarkdet, og at han har en tydelig plan på om han vil erstatte Benteke eller ikke.
 
– Dersom Klopp ønsker en annen type, må han forsikre seg om at han har en god plan på plass for sommeren. Han må vite at vedkommende som erstatter Benteke vil styrke Liverpool. Jeg tror i tillegg Klopp kommer til å handle fra utlandet, og da må han ta med tilpasning (til en ny liga) med i beregningen, poengterer dansken.
 
– Benteke ser ut til å være «plan B». Han ble kastet innpå da Klopp ønsket å være mer direkte.