– De beste kveldene som finnes

James Milner gleder seg til å lede Liverpool som kaptein i en ny europacupkamp under flomlysene på Anfield.

Visekaptein Milner forventer at Anfield-publikumet vil være på sitt aller beste under den viktige returkampen mot Borussia Dortmund.

– Alle spillere liker å være involvert i store kamper, der stemningen på tribunene er av ypperste merke. Europacupkvelder på Anfield kan definitivt måle seg med det beste som finnes av stemning på denne planeten, slår Milner fast til Liverpoolfc.com.

– Våre supportere blir svært viktige for oss uansett hva som skjer. Selv om det verste skulle skje, og Borussia får en tidlig scoring, så kan våre fans heie oss frem og få oss tilbake i kampen.

– I bortekampen klarte vi å stilne deres fans, selv om stemningen likevel var god, og vi fikk et godt resultat. Forhåpentligvis klarer vi å utnytte stemningen vårt hjemmepublikum lager bedre enn de gjorde.

– Dortmund har mange erfarne spillere, som er vant til å spille foran masse tilskuere i store kamper, så de tror kanskje at de er vant til det som venter dem på Anfield. Stemningen kan muligens hjelpe oss mer enn det skaper trøbbel for dem. Våre fans er alltid strålende, og jeg håper på en ny spesiell europacupkveld.

– Målet er å vinne kampen

Selv om en målløs kamp vil sikre Liverpool avansement, mener Milner at det er viktig at han og hans lagkamerater går for seier.

– Vi ønsker å vinne alle kamper, så det er målet denne gangen også. Vi ønsker å holde tett bakover. Slipper vi ikke inn mål, er vi videre, så det er selvsagt et stort pluss for oss.

– Men vi er som sagt ute etter å vinne kampen. Dersom vi klarer å holde tett bakover, vil de måtte komme mer og mer fremover på banen jo lenger ut i kampen vi kommer. Det vil åpne opp rom som vi kan utnytte.

– Vi satser på å vinne kampen og avslutte jobben med stil, og så se frem til neste runde. Dette blir en god test for oss, da Borussia er et topplag.

– Vi nærmer oss sluttfasen av turneringen, og vi har finalen i sikte. Skal man vinne trofeer, må man slå de beste lagene. Dortmund er definitivt der oppe som et av de beste lagene i denne turneringen.

– Vi har gitt oss selv et godt utgangspunkt etter den første kampen, og forhåpentligvis kan vi fullføre jobben.

Kaptein

Jordan Henderson er ute med skade, og det betyr at Milner vil lede laget som kaptein mot Dortmund. 30-åringen har startet 10 av de 12 siste kampene, og spilte hele matchen mot Stoke på søndag.

– Jeg føler meg i god form. Av og til ødelegger det rytmen for deg når du blir hvilt, og du føler ikke at beina er like lette når du går ut på banen til neste kamp. Jeg føler meg som sagt i god form, og det er hyggelig at jeg får fortsette å spille kamper. Når du vinner og laget spiller godt, føler du deg ikke så sliten heller. Forhåpentligvis fortsetter vi slik, og får et nytt godt resultat på torsdag.

– Kampene mot Dortmund og Tottenham har vært spilt i et meget høyt tempo. Det er bra for oss, for da beholder vi den intensiteten i vårt spill som vi ønsker å ha. Vi vet vi spiller våre beste kamper når tempoet er høyt. 

LES OGSÅ: Vanskelige valg for Klopp