– Det blir en spennende sommer

Tidligere Liverpool-back Vegard Heggem følger gamleklubben tett, og er spent på hva Jürgen Klopp vil foreta seg både på transfermarkedet og treningsfeltet i sommer.

– Det blir spennende å følge med, både på hvem som blir igjen og hvem som kommer inn, sier Heggem når Liverpool.no får fem minutter med trønderen midt under en hektisk opptaksseanse med LFCTV. Liverpool FC sin egen TV-kanal er på besøk på Aunan Lodge i Rennebu i forbindelse med starten av laksefiskesesongen.



– Jeg synes det er bra at Klopp prøver å styrke keeperplassen, og så får vi se om keeperen som han har gått for, Loris Karius, er god nok.

Spent på den sentrale midtbanen

– Ellers er jeg mest spent på den sentrale midtbanen med tanke på neste sesong. Jeg føler vi bør ha spillere som holder et høyt europeisk nivå sentralt på midtbanen, og jeg er spent på om Emre Can har det i seg å bli den spilleren. Jeg er usikker på om han blir god nok. Emre Can på sitt beste holder et svært høyt nivå, men jeg er spent på om han blir stabil på et høyt nok nivå, og jeg er spent på hva Klopp tenker om akkurat dette.



 – Spillere som Henderson, Lucas og Allen holder etter min mening ikke høyt nok nivå for en klubb som Liverpool, så jeg skulle gjerne sett at Klopp hadde handlet inn en sentral midtbanespiller av ypperste merke, som partner til Can, men jeg følger ikke godt nok med til å gi deg noe navn.

– Jeg er også veldig spent på hva som skjer med Daniel Sturridge fremover, og hvordan samarbeidsklimaet blir mellom ham og Klopp. Har Sturridge den fysikken som skal til for å gjøre den jobben som Klopp krever av sin spiss? Jeg tror vi gjorde et kupp når vi sikret oss Divock Origi. Jeg tror han kan bli en spiss i europeisk toppklasse, men han er fortsatt ung og vil dermed variere i prestasjonene.

Satt ringside i Basel

Heggem var selv tilstede i Basel, da Liverpool tapte 3-1 for Sevilla i Europaliga-finalen, og legger ikke skjul på at han reiste hjem som en veldig skuffet mann.

– Tapet for Sevilla var veldig tungt å svelge. Jeg hadde veldig store forventninger foran kampen, og trodde virkelig vi skulle vinne. Jeg trodde vi skulle vise oss som et bedre lag enn Sevilla, men det var vi absolutt ikke.

– Andreomgangen var veldig skuffende. Men det var nok ikke tilfeldig at vi gikk på en slik kollaps. Det har skjedd flere ganger tidligere denne sesongen, som for eksempel mot Southampton.


 
– På meg virket det som både spillere og fans følte seg ukomfortable i Basel. Det ble noe avventende både på tribunene og ute på banen. Dette var veldig langt unna stemningen og fotballen som ble vist i Europa League-kampene hjemme på Anfield i løpet av våren. Jeg syntes til og med Klopp ble litt avventende. Han satt mer på benken enn han pleier, uten at dette var noen direkte avgjørende faktor. Men det var bare noe som slo meg der og da.

– Det har vært en lang sesong, og det spørs om laget ikke fikk en mental trøkk med det tidlige baklengsmålet i andre omgang. De fikk i alle fall aldri orden igjen på verken det defensive presset eller det offensive spillet etter utligningsmålet. Det virket rett og slett som spillerne gikk tom for krefter.

– Det var utrolig surt at laget skulle tape en så viktig kamp. En spiller som Philippe Coutinho, som har hatt en svært godt sesong, var nærmest usynlig. Vi hadde sjansen til å vinne et trofé som klubben kunne ha bygget videre på, og derfor var dette et resultat som det var utrolig vanskelig å svelge.

Trodde ikke Rodgers ville få sparken

 Sesongen ble aldri slik Vegard hadde forestilt seg på forhånd.

– For det første forventet jeg ikke at Brendan Rodgers skulle få sparken. Men vi kunne neppe fått noen bedre erstatter en Jürgen Klopp. Resultatene har vært veldig variable, uten at jeg er spesielt overrasket over det. Liverpools høyeste nivå er veldig bra, og på gode dager har laget spilt veldig flott fotball. Men laget har vært utrolig svake på de dårlige dagene.



 – Men Jürgen Klopp har jeg trua på. Jeg liker måten han prater til supporterne og media på, og han passer veldig godt til klubben og de verdiene som klubben står for. Han er veldig ærlig, og sier det rett ut når laget har spilt dårlig.

– Jeg tipper at Klopp oppleves som en veldig inspirerende manager for spillerne, og det skal bli spennende å følge med på hva han kan få utrettet under det kommende transfervinduet og under preseason.

– Uten europacupfotball neste sesong blir det betydelig færre kamper for Liverpool. Jeg håper det kan gi seg utslag i en god Premier League-sesong. Jeg er sulten på en god sesong i Premier League igjen nå.