– Det blir ikke mye fritid i sommer

Joe Gomez er forberedt på å jobbe hardt for å komme tilbake etter korsbåndskaden.

– Mentalt har jeg blitt mye sterkere mens jeg har gått skadet. Jeg har blitt vant til å håndtere tilbakeslag, og har forsøkt å være positiv, sier den langtidsskadede Liverpool-forsvareren til Press Association Sport.

– Jeg måtte lære å gå på nytt. Jeg måtte møte tidlig hver morgen på Melwood under rehabiliteringen. De andre spillerne kom på jobb lenge etter meg, og dro igjen lenge før jeg kunne forlate stedet, så det har vært vanskelig, forteller London-gutten som skadet korsbåndet under spill for England U21 i høst.

– Jeg har jobbet veldig hardt, men det har vært verdt det ettersom målet har vært å komme tilbake sterkere enn noen sinne.

Skal trene hele sommeren

Gomez planlegger nå å trene gjennom hele sommeren, for å være klar for fellesøkter når Jürgen Klopps mannskap starter preseason. I mellomtiden får han en ny konkurrent om stopperplassene i Schalkes Joel Matip.

– Du forventer at en klubb som Liverpool henter inn spillere i verdensklasse, men spillere som Matip gir meg bare en mulighet til å lære mer, så det må jeg bare se positivt på.

– Jeg tviler på at jeg kommer til å ta mye fri i sommer. Jeg tror jeg blir på Melwood nesten hele sommeren, for å komme i best mulig form igjen.

Holder beina godt plantet på jorda

– De kampene jeg spilte for førstelaget i høst ble hauset veldig opp, fordi jeg spilte på et høyere nivå og måtte være fokusert på trening. Du kan bli revet med av slikt, men jeg forsøkte bare å nyte det å spille for en klubb som Liverpool, hvor det er mye press på deg.

LES OGSÅ: Gomez tilbake i trening ute

– Det viktigste jeg har lært av å gå skadet er at du ikke må tenke for langt fremover, og at du må holde fokus. Familien min og min far har alltid sørget for at jeg beholdt bakkekontakten. Jeg bryr meg ikke om hva media skriver. Jeg prøver å ikke bli høy på pæra når det går bra, og jeg prøver å komme meg videre så fort som mulig når det går dårlig.

– Når du spiller fotball, vil du gjøre feil. Nøkkelen er å holde hodet kaldt når slikt skjer.

LES OGSÅ: Ser for seg en fremtid som midtstopper