– Det er dette nivået vi bør ligge på

Jürgen Klopp ser gjerne at hans Liverpool-mannskap presterer stabilt på samme høye nivå som mot Manchester City i går kveld.

– Jeg er veldig godt fornøyd, veldig tilfreds med samtlige 93 minutter. Det var bra fra første sekund av. Vi snakket om denne kampen etter finalen. Det var veldig viktig at vi slo tilbake. Vi er skuffet over finaletapet, men vi var aldri så skuffet at det ville få en negativ innvirkning på denne kampen, uttalte Liverpool-manageren under pressekonferansen etter 3-0 over Manchester City.

– Guttene var strålende fra første sekund av. De var veldig livlige, veldig disiplinerte, og veldig sinte på en positiv måte, og var først på hver eneste ball. Måten de presset på uten ball var strålende, og kontringene var gode.

Fikk betalt

I denne kampen klarte også Liverpool å få betalt i form av scoringer.

– Du må score mål, og vi gjorde det denne gangen. Det gjør livet enklere som fotballspiller. Mål til riktig tid gjør kampen mye enklere. Det fikk vi i første omgang. Vi hadde en periode hvor vi tok vel store sjanser i pasningsspillet, og ga dem ballen for enkelt, så vi måtte begynne å løpe mer.

– Etter 120 minutter på søndag var ikke det enkelt, men vi gjorde det. Pausen var god for oss, og i andre omgang spilte laget veldig smart. Vi spilte fotball, og gjorde det enkelt. Vi var kjappe, og fortsatte å skape sjanser. Den tredje scoringen var fantastisk, og resten av kampen var så absolutt god.

Den mentale biten ble utslagsgivende

Journalistene ville vite om spillerne følte seg slitne etter den harde finalen på søndag.

– Trøtthet er ikke noe å snakke om på dette stadiet av sesongen. Alle lag er slitne nå. Kanskje ikke Leicester, men resten av lagene er slitne fordi vi har deltatt i så mange turneringer, og er slitne av ulike årsaker. Manchester City og vi er de lagene som har spilt flest kamper denne sesongen.

– I denne kampen gikk det mer på det mentale. Vi tapte på søndag, og måtte slå tilbake. Vi var ekstremt livlige i starten av kampen, og det var åpenbart fra første sekund av at dette ikke ville bli enkelt for City. Med deres kvalitet kan de alltid vinne og score viktige mål til rett tid, men i denne kampen ble det skikkelig vanskelig for dem. Det så de selv også, og de visste det underveis i kampen. Vi løp og løp og løp, fordi vi hadde en god dag, mens de ikke hadde noen god dag.

(Video med tillatelse av TV2)

– Vinden påvirket spillet i denne kampen. Det så man i flere situasjoner. Dersom du ikke har en god dag, begynner du å tenke på vinden. Vi var veldig konsentrerte, så for oss må dette være en modell for fremtidige prestasjoner. Mange vil hevde at vi ikke kan spille slik som dette i hver eneste kamp, men det er ikke interessant.

– Den eneste måten å spare energi på i fotball er ved å ha ballen. Spiller du ballen raskt og sikkert, og gjør ting enkelt, da kan du spare energi. Dette gjorde vi bra i andre omgang, men ikke like bra mot slutten av første omgang.

– Vi hadde energi til å legge press på ballfører. Jeg er for gammel til å tro at vi kan spille slik som dette hver gang, men dette var et viktig steg for spillerne. De så at dette er mulig, og mulig på Anfield også. Jeg tror alle som så kampen og som elsker Liverpool hadde en veldig fin kveld, og glemte at vi tapte på søndag i 93 minutter. Det er fint.

Skryter av spillerne

Klopp kom med rosende ord til flere av sine spillere under pressekonferansen.

– Adam er det beste eksempelet på hva jeg sa om første omgang. Hans arbeidsinnsats var kanskje ikke helt på topp i første omgang, men i andre omgang så det ut som han bare hadde varmet opp i første omgang, for han var helt strålende. Han var veldig god.

LES OGSÅ: Lallanas store kveld

 – Det var veldig mange gode individuelle prestasjoner. Ingen spilte dårlig, og det er bra. Det er veldig bra. De spilte alle veldig godt. Emre Can spilte på et høyt nivå for andre kamp på rad i denne rollen, og var veldig god. Hendo slo tilbake i kveld, og det var flott å se. Millie var sterk mot sin gamle klubb, for andre kamp på rad. Kanskje bør han spille mot Manchester City hver kamp!

– Kolos takling på Aguero var virkelig storartet. Flanno spilte smart etter 20 måneder ute. Han var veldig dyktig. I første omgang viste han sin motstander at de kanskje var venner for noen måneder siden, men ikke nå lenger. I andre omgang sparte han energi, og var ikke involvert i så mye av det offensive spillet. Han var veldig smart og dyktig.

– Simon Mignolet beholdt konsentrasjonen i en kamp hvor han ikke hadde så mye å gjøre, og det var veldig bra.

Klopp innrømmer at han ble overrasket over langskuddet til Adam Lallana, som ga Liverpool ledelsen i kampen.

(Video med tillatelse av TV2)

– Jeg ble overrasket. Han har ikke skutt så mye tidligere. Det første du må gjøre dersom du ikke er fornøyd med hvor mange mål du scorer, er å skyte mer i slike situasjoner. Jeg har sett scoringen på TV, og det var et veldig bra skudd.

Gleder seg til resten av sesongen

Nå ser Liverpool-manageren frem mot resten av sesongen.

– Vi skal ta alt vi kan få. Det er målet i ligaen. Det viktigste øyeblikket i sesongen er alltid nå. Alt du har gjort av forberedelser hittil, og alle poengene du har plukket, er bare et startpunkt. Nå må vi stå på. Jo flere poeng vi har plukket frem til nå, jo bedre start har vi gitt oss. Vi har ikke det beste startpunktet, men det får være godt nok akkurat nå.

– Vi må ta det vi kan få, og vi må fortsette å være sinte på oss selv, og slå tilbake i hver kamp. Vi må finne grunner til å gjøre det. Slik er det. Vi har bare to turneringer igjen. Det er gode nyheter.

– Det å tape finalen er en stor greie. Det er forferdelig. Men at vi nå bare skal spille i to turneringer er veldig bra. Det må vi bruke til vår fordel. Vi har store kamper mot Manchester United i Europa League foran oss. Begge lag er i brukbar form, så det blir veldig spennende.

– Nå skal vi møte Crystal Palace i neste ligakamp, og deretter Southampton, og så går det slag i slag. Vi har ikke råd til å kaste bort verken tid eller poeng. Hvor dette ender, vet vi ikke. Alt kan skje. Det har vært en vanskelig sesong for oss. Det har vært en vanskelig sesong så langt, og nå må vi vise hva vi har lært de første åtte månedene av sesongen. 

LES OGSÅ: – Det beste ordet for å beskrive dette er boom!