– Det har vært en «nestensesong» for oss

James Milner ser paralleller til da han signerte for Manchester City i 2010, og tror ikke Liverpool er langt unna å vinne troféer igjen.

Da James Milner signerte for Manchester City etter at de hadde lagt £26 millioner på bordet for ham i 2010, var det lenge siden de lyseblå hadde vunnet et trofé. 

 

– Da jeg signerte for City hadde de ikke vunnet noe på lang tid, og jeg ønsket å være med på starten av ting. Jeg var heldig nok til å få være med det, og føler det er det samme her i Liverpool. De har en så stolt historie, og har vunnet mange troféer tidligere, men i nyere tid har de ikke vunnet så mange som de skulle ønske. Jeg ønsker å være med på starten med trofésanking igjen, sier 30-åringen i et stort intervju med Mark Ogden i the Independent.

 

Spennende tider

 

– Det er spennende tider å være i klubben. Du har stadionutbyggingen, den nye manageren, og mange spillere som kommer opp - men i denne klubben handler det om her og nå. Sånn er det alltid i fotball, uansett hvilken klubb du er i - men så lenge folk kan se tegn på at vi er på riktig vei, og ikke bare sliter denne sesongen og venter på de neste årene, så er det bra.

 

 

– Når folk sier «de kan komme seg gjennom denne sesongen, så vil den neste være bedre», så gjennomskuer du det som en unnskyldning - men ser du på kampene våre, som mot Arsenal som topper ligaen, så dro vi fra den kampen skuffet over å ikke ha vunnet. Du har seieren borte mot City, vi er i semifinalen i Capital One Cup, er med i Europa og FA cupen, så det er ikke som at vi har en forferdelig sesong. Det er tegn på at vi nærmer oss der vi ønsker å være, sier midtbanespilleren.

 

– Det har vært en «nestensesong» for oss, men vi kan fortsatt snu det med å avslutte sesongen positivt og vise mer av de gode tegnene. 

 

Ser mot United

 

På søndag kl. 15.05 spiller Liverpool mot erkerival Manchester United. Ingen av lagene har hatt noen stor første halvdel av sesongen, og lagene ligger på henholdsvis 9. og 6. plass i ligaen. 

 

– Jeg tror ingen av oss har spilt vår beste fotball denne sesongen. Det er merkelig for både oss og Manchester United å gå inn til denne kampen i posisjonene vi befinner oss i - men dersom du hadde fortalt oss i sommer at vi skulle gå til denne kampen syv poeng foran Chelsea midt i januar, så tror jeg vi ville tatt det.

 

– Det viser bare hvilken type sesong dette har vært for alle. Det har vært sjokkresultater hver eneste uke.

 

Liverpool er ikke den første klubben som har Manchester United som erkerival Milner spiller for.

 

– Jeg har spilt for Leeds og City, og ingen av de lagene er særlig glad i Manchester United, så det er en følelse jeg har kjent på tidligere. Dette er en stor kamp, og jeg vet hvor stor den er. Jeg så kampene mellom Liverpool og United som guttunge, og vet hva det handler om.

 

 

– Du har oppbyggingen og alt snakket i forkant, men selv om du har all historikken og rivaleriet, så handler det om 90 minutter. United har vært i dårlig form, men virket å være uheldige mot Newcastle etter å ha spilt en god kamp. Begge lag går til kampen med selvtillit - men jeg er sikker på at de fleste supportere ville tatt en stygg 1-0 seier her.

 

Managerbyttet

 

Brendan Rodgers var svært delaktig da Liverpool sikret seg James Milner på Bosman-overgang i sommer, og gjorde engelskmannen til visekaptein. I oktober mistet han jobben.

 

– Dessverre har jeg masse erfaring med bytte av managere. For mye egentlig, men det handler om hva du tar med deg fra de gode og de dårlige. Da jeg signerte for Newcastle ble Sir Bobby Robson sparket etter tre-fire kamper, så det er ikke lett.

 

– Det å bytte manager er det vanskeligste i fotball, eller kanskje hvilken som helst jobb, fordi noen vil sette pris på deg, og andre ikke, men du må bare akseptere at det handler om meninger.

 

– Du må starte igjen. Når en manager kjøper deg og forteller om sine planer, så forsvinner de ut vinduet så snart han har dratt, men slik er spillet. Du må imponere den nye så snart som mulig, men når det kommer til Jürgen Klopp så er han en erfaren manager som har vunnet store troféer.

 

Erfaring med Klopp

 

James Milner kjente godt til Jürgen Klopp før han overtok som Liverpool-manager i oktober.

 

– Jeg spilte mot hans lag i Champions League, og husker alltid kampen til Manchester City hjemme, da Dortmund overkjørte oss selv om det endte 1-1. Det skulle ha stått 9-1 til dem, og det er ingen overdrivelse.

– I garderoben etterpå snakket guttene om at det var som å spille mot et lag av bier. Både på grunn av deres gule drakter, men også fordi de svermet rundt deg med presset hver eneste gang du hadde ballen. Det var stort å se på, og når du vet hvilken fotball han spiller, er det spennende at han kommer her og det å få jobbe med ham.

 

Tror ikke stilen er grunnen til skadene

 

Sunderland-manager Sam Allardyce har ofte en mening om det meste i Premier League, og mente Jürgen Klopp krevde for mye av sine spillere, og at det var grunnen til alle hamstringskadene de helrøde sliter med for øyeblikket. Milner er ikke enig i det.

 

– For  å være ærlig mener jeg det er pisspreik. Ja, se på kampene vi har spilt, men se på hvor mange andre lag som har hatt hamstringskader. Jeg tror ikke du kan skylde på spillestilen. Folk vi si at vi trener for hardt - men vi har spilt kamp hver tredje dag, så det er ikke tid for å trene.

 

– Jeg tror arbeidsmengden er et sjokk for de utenlandske spillerne, og som manageren sa - i den perioden de ville hatt spillefri i Tyskland, ville vi ha spilt 10 kamper. Det er annerledes, men det er slik det er her, så du må bare finne deg i det.