– Dette er en viktig uke

De to Europa League-kampene mot Manchester United betyr mye for Adam Lallana og de andre spillerne i troppen.

– Dette er selvsagt en stor uke. Vi spiller mot Manchester United. Resultatene vi har hatt mot dem de par siste årene gir oss ekstra motivasjon for revansje. Jeg har aldri vunnet mot United etter at jeg kom til Liverpool. På toppen av dette møtes vi i 1/8-finalen av en turnering vi ønsker å vinne. Det blir en vanskelig test. Manchester United har vært under press denne sesongen, men det har alle lag. Det blir en stor kamp i kveld, og forhåpentligvis vinner vi, sier Lallana til Liverpoolfc.com.

– Spillerne har slått tilbake veldig bra etter skuffelsen det var å tape ligacupfinalen. Vi har hatt et par gode resultater i ligaen. Nå kan vi legge ligaspillet til side en ukes tid, og fokusere fullt og helt på de to kampene mot United.

– Vi har scoret flere sene vinnermål denne sesongen, og det viser karakterstyrken og selvtilliten i troppen. Vi gir aldri opp. Jeg synes vi fortjente seieren over Crystal Palace i helgen, spesielt etter at vi ble redusert til ti mann. Guttene var strålende, og kjempet videre. Christian Benteke var iskald på straffesparket. Vi har en nesten helt skadefri tropp for øyeblikket, og konkurransen om plassene er hard. Det vil være til hjelp for oss i disse to kampene, og også med tanke på resten av sesongen.

I god form

Lallana spilte trolig sin beste kamp for Liverpool noensinne mot Manchester City, noe som førte til at supporterne sang navnet hans høyt og tydelig.

– Du legger merke til det når det skjer. Midt i en kamp gir det selvsagt ekstra motivasjon. Men det er viktig å ikke bli revet med, og fokusere på kampen. Vi ledet 3-0 på det tidspunkt. Det var etter en skuffende finale, så det var viktig at laget slo tilbake. Forhåpentligvis vil resultatene mot City og Palace gi laget et løft nå. Det finnes ingen enkle kamper, det har blitt bevist de siste 2-3 årene. Men det er hyggelig å gå til kampene mot United etter å ha vunnet et par matcher.



  – Det er vanskelig for meg å kommentere om jeg er i min beste form i Liverpool-karrieren så langt. Jeg føler jeg har spilt godt i flere kamper denne sesongen, men jeg har kanskje ikke gjort så mange mål eller bidratt til så mange mål. Alt som betyr noe for meg er å vinne, uansett om jeg bidrar med mål eller ei. Det var hyggelig å score mot City, og alle liker å komme på scoringslista i store kamper, men så lenge laget vinner og jeg føler jeg har bidratt til det, er jeg fornøyd.

– Vi må være aggressive skal vi ha suksess. Du ønsker å være et vanskelig lag å møte. Du ønsker å styre kampene og være aggressive både i hodet og fysisk. Det blir en viktig faktor i de to kommende kampene.

– Mot Manchester United må vi spille spillet, og ikke bli revet med av begivenheten. Vi ønsker å beholde 11 mann på banen hele tiden, selv om vi beviste at vi kan vinne også med 10 mann på banen i helgen. Det er en hårfin balansegang, men guttene er profesjonelle og vet hvor grensen går.

– Jeg håper den første kampen mot Manchester United blir som en typisk Premier League-kamp. At den blir som de kampene vi har spilt nylig, hvor vi tar initiativet. Europacupkamper kan være annerledes, men nå som det er to Premier League-lag som møtes, og med rivaliseringen mellom lagene, tror jeg det blir en strålende stemning på stadion. Kveldskamper gir ofte en ekstra gnist, så jeg ser virkelig frem til kveldens kamp.

– Våre supportere kan spille en viktig rolle. Anfield kan rocke til tider, og lydnivå kan være ekstremt høyt under kveldskamper. Det gir slike kamper en annen dimensjon. Jeg ser virkelig frem til hva den tolvte mann kan utrette for oss. Forhåpentligvis får vi en god start på kampen, og kan gi supporterne noe å juble over.

Tror på en suksessrik fremtid med Klopp

Lallana har fått mye skryt av manager Jürgen Klopp den siste tiden.

– Dersom han skryter av meg, er det noe han oppriktig mener, og det er bra. Det er jo bra at spillerne hans spiller på den måten han ønsker. Jeg liker at vi tar initiativet i kampene, og er aggressive i presset. Det er en spennende måte å spille på. Det er hardt arbeid, og det liker jeg. Forhåpentligvis kan vi forbedre oss ytterligere, og bli mer stabile. Jeg føler at vi ofte har spilt to gode kamper, og så en dårlig, denne sesongen. Det har vært to steg frem, og ett tilbake. Forhåpentligvis klarer vi etterhvert å prestere like stabilt som han ønsker at vi skal gjøre, og jeg krysser fingrene for at vi kan oppnå noe spesielt mot slutten av denne sesongen.


 
– Når du vinner et par kamper er det lett å feire, men det er like viktig at vi holder sammen når vi taper kamper, og i stunder som når jeg misbrukte straffesparket mitt i finalen. Slikt er tungt, men vi holdt sammen. Det kunne man se på reaksjonene i kampen mot Manchester City 72 timer senere. Skuffelsene kan være like viktige for fremtiden som de gode stundene. Det handler om å holde sammen.

Lallana har spilt under flere managere, og mener han har lært noe av dem alle.

– Du lærer noe av å spille under ulike managere, og å spille under Jürgen har vært en annen type erfaring. Jeg liker det. Jeg føler at både jeg og laget fortsatt lærer noe av ham. Gradvis begynner hans filosofi å få fotfeste i laget. Vi er ikke i mål ennå. En god preseason i sommer vil være til hjelp, og mye mer trening. Vi har spilt så mange kamper at det har vært vanskelig å få utrettet så mye på treningsfeltet i lange perioder. Men det hjelper selvsagt at alle er i ferd med å bli skadefrie. Forhåpentligvis har vi en spennende fremtid under Jürgen Klopp.

– Han er en sterk manager. Du lytter til hva han har å si. Han har erfaring med å vinne trofeer, og erfaring fra Tyskland, så han har erfaring med ulike kulturer. Men jeg tror også han lærer noe av oss, nå som han er kommet til England hvor vi spiller uten vinterpause. Det er en stor forskjell fra Bundesliga, det er jeg sikker på. Det vi har erfart denne sesongen kan bare være bra for fremtiden og neste sesong.

Glad for at Dejan Lovren har begynt å storspille

Lallana er glad for at hans tidligere lagkamerat i Southampton, Dejan Lovren, endelig har begynt å finne tilbake til gamle takter etter overgangen til Liverpool.



 – Dejan har slitt med et par ekle hamstringskader. Men når han kom tilbake til laget etter dem, jeg tror den første var midtukekampen mot Manchester City, var han strålende tatt i betraktning hvor lenge han har vært ute av spill. Han spilte veldig bra i andre omgang mot Palace, etter at vi ble redusert til ti mann. Han vant hver eneste takling mot Bolasie, og viste hvilken sterk spiller han er. Dejan er stinn av selvtillit nå, og det kan bare være bra for oss. Han er en topp forsvarsspiller, og jeg er sikker på at vi vil få se flere slike prestasjoner fra ham.

– Alle spillere er ulike, og for enkelte kan det ta litt lenger tid å finne seg til rette. Jeg kan bare forestille meg at det er enda vanskeligere for utenlandske spillere enn noen som er vokst opp i England, slik som meg selv. Du må også overvinne språkbarrieren. Dejan er en fin fyr, som er mye sammen med sine lagkamerater, og jeg har aldri vært i tvil om at han ville lykkes i Liverpool. 

LES OGSÅ: – Vi spiller alle for framtiden vår