– Dortmund-kampen kan inspirere oss

Jürgen Klopp håper å kunne bruke den strålende 4-3 seieren over Borussia Dortmund som en inspirasjonskilde for sine spillerne i lang tid fremover.

Klopp er sikker på at den elleville kampen er en match som Liverpool-fans kommer til å prate om i generasjoner.

– Jeg har vært med på mange kamper i mitt liv, men ikke mange som dette, sa Klopp under dagens pressekonferanse på Melwood.

– Du kan alltid dra nytte av å være involvert i kamper som dette. Dette var en kamp for historiebøkene.

– Vi benyttet historien fra Istanbul som inspirasjonskilde underveis, og kanskje vil neste generasjon Liverpool-spillere nytte denne kampen på samme måte. «De lå under både 3-1 og 4-2 sammenlagt, men kom tilbake. Våre bestefedre viste oss at det er mulig.» Det hadde vært hyggelig.

– Kamper som dette lærer deg at du aldri skal gi opp. Du trenger opplevelser som dette for å tro at alt er mulig.

– Hadde du lest dette i en bok, ville du tenkt at dette skjer sjelden. Det er virkelig stort å være involvert i noe slikt som dette. Mange fotballspillere vil aldri oppleve noe slikt som dette i løpet av hele sin karriere, selv om de har ganske gode karrierer.

– Det var et drama med positivt fortegn, så det var veldig hyggelig. Du kan bruke dette når du kommer i samme situasjon igjen, men det betyr ikke at du alltid vil lykkes. Men har du riktig plan, må du bare stå på.

– Vi slapp ikke inn mål fordi vi spilte dårlig, men fordi vi mistet ballen i et forsøk på å spille fotball. Ved den første scoringen var det en misforståelse mellom Alberto Moreno og Philippe Coutinho. Dette er to gutter som vanligvis jobber veldig bra.

LES OGSÅ: – Jeg tenker ikke på Villarreal ennå

– Da fikk vi se kvaliteten og selvtilliten til Dortmund, uten at det sier noe om vårt spill. Det eneste dette lærte oss er at vi ikke bør gjøre noe slikt igjen. Det er hva du må lære.

– Dersom du er overbevist om at din plan fungerer, så er det bare å utføre den. Du kjenner rommene du kan spille i. Fotball er et spill som ikke vil fungere uten at det gjøres feil. Det er slik det er. Du kan klage på at ballen er for rund, banen er for grønn og så videre. Du må gjøre så mange ting riktig som mulig.

– Et spesielt forhold mellom våre spillere og vårt publikum

Etter kampen jublet spillerne foran The Kop.

– Jeg var ikke med på det. Det var ikke min idé. Det var noe de fant på selv. De ønsket å takke publikum. Alt handlet om spillerne og publikum. Det vi oppnådde på torsdag var kun mulig gjennom det spesielle forholdet mellom dem.

 

Europa League semi-finals, here we come! #LFC

Et bilde publisert av Liverpool Football Club (@liverpoolfc)

– Stemningen var slik jeg har hørt den kan være her. Det var helt utrolig i gatene da vi kjørte opp til stadion. Det var en stor opplevelse for alle spillerne. På vei til kamp er det alltid stille på bussen, men denne gangen var det annerledes. Alle spillerne fant frem mobiltelefonene sine og begynte å filme. Det var veldig kult.

Klopp syntes imidlertid det ble for mye snakk om kampen mot Borussia Dortmund og for lite snakk om Bournemouth under pressekonferansen.

– Dersom noen kunne ha snakket om Bournemouth-kampen, hadde det hjulpet meg å holde fokus på Bournemouth-kampen, sa han.

– Når du blir liggende under med 2-0 mot et lag som Dortmund, er du vanligvis utslått. Men når du ikke føler noe press lenger, kan du starte med blanke ark midt inne i en kamp, og det var det vi gjorde. Det var ikke slik at vi bare hadde ti minutter å gjøre det på. Vi hadde mange sjanser i første omgang, men vi traff ikke mål.

– Jeg har sett Dortmund i mange kamper denne sesongen, men jeg har ikke sett noen kamp hvor de har blitt satt under et slikt press som dette. Det var veldig spesielt.

– Den fjerde scoringen var strålende, men du trenger litt flaks. James Milner var rask i hodet, mens Daniel Sturridge, som vanligvis har en god førstetouch, måtte ha tre eller fire berøringer før han fikk kontroll på ballen. Milly brukte tiden til å gå på et fint løp. Daniel spilte en vidunderlig pasning til ham, og når han nærmest seg dødlinja la Milly inn. På bakre stolpe var Dejan Lovren på eksakt riktig sted. Du kan ikke forvente ting som dette, men du må tro at det er mulig.

 

An unforgettable moment shared between #LFC players and fans! 🙌❤️

Et bilde publisert av Liverpool Football Club (@liverpoolfc)

– Jeg har ikke et negativt ord å si om Dejan Lovren. Jeg er ikke så sikker på at folk likte ham før jeg kom hit, men hans forhold til publikum er veldig viktig. Divock Origi hadde sine gode øyeblikk, mens Daniel Sturridge var involvert i to av målene.

Må fokusere på Bournemouth

– Det var selvsagt vidunderlig. Jeg er glad for det, men dette var torsdag. Nå skal vi spille mot Bournemouth i morgen.

– En kamp som den mot Dortmund påvirker alt. Humøret ditt, holdningene dine og selvtilliten din. Den påvirker også folk rundt oss. Det var perfekt.

– Jeg ønsker ikke å gjøre den noe mindre enn den var, for kampen var enestående, men nå må vi fokusere på neste kamp. 

LES OGSÅ: – Vi skal finne løsninger