– En briljant kamp av laget mitt

Jürgen Klopp har nå ledet Liverpool til finale for andre gang i sin første sesong på Merseyside.

– Hele kvelden var utrolig, oppsummerer manageren smilende i et intervju med BT Sport.

Den karismatiske tyskeren jublet lenge med spillerne og fansen etter at dommeren hadde blåst av semifinalen. Seieren over Villarreal betyr at Liverpool skal spille Europaliga-finale mot Sevilla onsdag 18. mai.

– En herlig kveld, en briljant kamp av laget mitt. For et trykk, for en oppvisning, for en holdning, sier Liverpool-manageren.

De røde, som også var finalister i ligacupen denne sesongen, imponerte foran et vanvittig og livlig publikum på Anfield, og Klopp skryter av hvor forberedte og motiverte spillerne var fra start.

Saken fortsetter under.

– Det eneste vi fortalte dem i pausen, var at den første omgangen var en eneste stor følelse. Den var strålende. Men i de 15 siste minuttene mistet vi tålmodigheten. Vi tenkte at «nå har vi forsøkt 20 ganger på kanten, la oss prøve i midten» der det ikke er rom, så vi mistet ballen. Men ingenting skjedde fordi vi forsvarte oss bra, sier han.

Les også: – Nå skal vi til finalen og vinne

I andre omgang handlet det om å fortsette med de samme følelsene, den samme energien, men samtidig «bruke hjernen litt mer», forklarer Klopp. Laget responderte positivt og punkterte kampen med to nye scoringer.

Med Sevilla som motstander i finalen er Liverpool for øvrig det eneste finalelaget som ikke er spansk i Europaligaen og Champions League denne sesongen, der Real Madrid møter byrival Atlético Madrid i sistnevnte.

– En bonus

Vinner Liverpool finalen i den sveitiske byen Basel om snaut to uker, kommer de også til Champions League neste sesong.

– Det er selvsagt bare en bonus. Jeg er faktisk ikke helt sikker på hvordan reglene er, for å være ærlig. Om det da blir kvalifisering eller direkte inn (i gruppespillet), aner jeg ikke. Jeg har ikke tenkt på det.

– Dere kommer definitivt til Champions League-gruppespillet hvis dere vinner.

– Det er gode nyheter! Jeg skal fortelle spillerne det nå med en gang, svarer Klopp fornøyd.