– Enrique har forlatt Liverpool

Jose Enrique skal allerede ha blitt frigitt av klubben.

Den spanske venstrebacken Jose Enriques kontrakt med Liverpool går ut etter denne sesongen.

Nå skriver velinformerte Paul Joyce i Daily Express at Enrique allerede skal ha blitt frigitt av Liverpool. 

Lite spilletid

30-åringen har bare spilt tre kamper for førstelaget denne sesongen, alle i FA-cupen. Tilsammen har han spilt 86 kamper fra start, og hatt 13 kamper som innbytter siden debuten mot Sunderland 13. august 2011. 

De to første sesongene spilte han 43 og 35 kamper for Liverpool men fra 2013/2014-sesongen har det blitt betraktelig mindre spilletid.

Faktisk har han på de tre siste sesongene kun startet 15 kamper og kommet inn seks ganger. 

På hans nåværende kontrakt tjente Enrique ca 65.000 pund i uka. 

Enrique spilte på laget til Kenny Dalglish som vant ligacupen i 2012. 

Dalende stjerne

Han startet karrieren i Levante, og ble snappet opp av Valencia etter å ha imponert for Levantes B-lag. Han ble umiddelbart lånt ut til Celta Vigo for en sesong. Sommeren 2006 gikk ferden videre til Villarreal. Ett år senere ble han hentet til Newcastle av Sam Allardyce, og skrev under på femårskontrakt med «skjærene».

Enrique spilte 36 kamper for Newcastle i 2010/11.

Etter en meget bra start på Anfield, hvor hans kraftfulle forseringer fra venstrebacken gjorde ham til en av Liverpools beste spillere, dalte formen merkbart i siste halvdel av 2011/12 og han ble også satt ut av laget et par ganger helt mot slutten av sesongen.

I begynnelsen av 2012/13-sesongen så det ut som Enriques dager på Anfield var talte. Han hadde avsluttet 2011/12-sesongen svakt, og slet med å etablere seg under den nye manageren. Han var inn og ut av laget, og slet med kneproblemer. Brendan Rodgers kritiserte ham offentlig. Enrique responderte imidlertid på kritikken og fant tilbake til gamle takter. Han endte opp med å spille 31 kamper fra start i tillegg til fire innhopp fra benken. Venstrebacken gjorde også sine to første mål i Premier League, mot Wigan og Swansea.

Mesteparten av 2013/14 gikk i vasken for Jose etter en kneoperasjon. Og etter det kom han aldri tilbake, og klarte heller aldri å overbevise Jürgen Klopp om at han var en mann å satse på.