«Giganten ble vekket»

Engelsk presse roser finalisten Liverpool og måten Villarreal ble utklasset på, men aller mest berøm tilfaller manager Jürgen Klopp etter 3-0 på Anfield.

En uimotståelig kraft

«Jürgen Klopp vekket en gigant da de røde gikk til finalen i Europa League, etter å ha plukket fra hverandre Villarreal på Anfield. Denne gang var det ikke noe sent drama å fortelle barnebarna om. Isteden sikret de røde seg en finaleplass med suveren letthet da Villarreal brutalt ble blåst til side.»

«Hvor passende var det ikke at en glisende Jürgen Klopp skulle ta rollen som dirigent da han mottok hyllesten fra tribunene. The Kop ropte høylytt hans navn og det var fortjent nok. Dette var hans triumf. Her kunne en høste fruktene av sju måneders arbeid. Lagånden, samholdet, organiseringen, troen og den taktiske kunnskapen han har fått inn i den troppen han arvet. Klopp har vist at han er en mester i å lede den sterkeste støtten innen fotballen og på kvelder som dette er Liverpool en uimotståelig kraft.»

«Marcelino insisterte før kampen at hans spillere ville bli løftet av atmosfæren en heller enn å bli skremt av den. Sjefen til Villarreal tok feil. I løpet av en frenetisk start på kampen grep Liverpool initiativet, mens de i gult minnet om kaniner blendet av lyskastere. Liverpool startet i et tempo og en intensitet som laget fra La Liga ganske enkelt ikke kunne håndtere.»

«Klopp var dristig i sitt laguttak, men å starte med både Sturridge og Firmino ga stor avkastning da begge to var utmerket. Emre Can kom tilbake på laget som om han aldri hadde vært ute og var iskald.»

«Utkjempet og utspilt, mistet spanjolene sin disiplin. Deres filming og fakter var upassende, på samme måte som de kom med formaninger til den ungarske dommeren Viktor Kassai. Liverpool kunne og skulle ha vunnet mer, men det hadde ingen betydning. Dette var overbevisende nok.»
James Pearce, Liverpool Echo

Klopp har forvandlet stemningen

«Jürgen Klopp har allerede inntatt supporternes hjerter og spillernes hoder. Klopp har forvandlet stemningen på Anfield, hvor fansen elsker hans karisma og forståelse for lokale verdier. Han har påvirket spillerne i en slik grad at typer som Adam Lallana nå er en utrettelig fighter.»

«Selv om det til tider føltes at Liverpool løp på adrenalin påvirket av den dramatiske kvartfinalen mot Borussia Dortmund, beholdt de sin fasong og sin kontroll til tross for at spillere hos Villarreal som Roberto Soldado, Jaume Costa og Victor Ruiz prøvde å provosere. Villarreal kan spille god fotball, men de kan også være virkelig sjarmløse. Villarreal har mange beundrere, men i hjembyen til Beatles sank Yellow Submarine uten spor.»

«Deres trollmann, trener Marcelino, ble lagt tilbake i esken av Klopp. Liverpool avanserte fortjent til finalen. St. Jakob Park i Basel er en arena med atmosfære, men for liten til å kunne fylle den type støtte som Klopp har med seg marsjerende i Europa. Klopp, fansen og spillerne går alle sammen.»
Henry Winter, The Times

Liverpool er heldige

«På en rå kveld hvor denne berømte arenaen igjen dirret, skyldte Liverpools vei til finalen i Europa League alt på de taktiske vrier som deres manager nøye innførte. Villarreal ble overmannet fra start av hvor et selvmål fra Bruno Soriano innen seks minutter slettet fordelen fra første kamp. Til slutt var de blitt trampet ned med mål fra Daniel Sturridge og Adam Lallana, på hver side av et rødt kort til Victor Ruiz.»

«Liverpool var aggressive i forsvar, ustoppelige på midtbanen og nådeløse i angrep. Det å starte med Sturridge ga fornuft, men å bruke både Coutinho, Firmino og Lallana i tillegg var dristig. Det betalte seg imidlertid i fullt monn.

«Jürgen Klopp var hjernen bak denne overlegne seieren og har inspirert de i rødt til nye høyder. Da han knyttet neven uten på banen etter sluttsignalet, var det umulig å ikke føle i hvor stor grad han er i harmoni med sine omgivelser.»

«Liverpool er heldige som har han.»
Paul Joyce, Express