– Glad flere ser hvor god han er

Jürgen Klopp er storfornøyd med prisvinneren Adam Lallana, og skryter av Divock Origis utvikling.

Foran lørdagens møte med Tottenham snakket Liverpool-manageren med pressen om fremgangen den offensive duoen har hatt de siste månedene. Lallana, som har storspilt siden han returnerte fra skade i februar, fikk i dag utmerkelsen «PFA Fans’ Player of the Month» for mars – med hele 41,6 prosent av stemmene.

27-åringen vant den populære prisen foran blant andre Tottenham-spiss Harry Kane, og Klopp legger ikke skjul på at Lallana har vært blant de hyggeligere overraskelsene i løpet av tiden på Merseyside.

Fulgte med på Lallana i Southampton

– Én av dem, helt klart. Jeg har hatt noen andre veldig, veldig fine overraskelser siden jeg kom hit. Jeg har alltid visst hvor solid han var, sier Klopp til journalistene på Melwood.

Saken fortsetter under.

Liverpool spyttet ut 25 millioner pund for å hente den tidligere Southampton-kapteinen tilbake i 2014.

– Jeg visste en del om ham da han spilte for Southampton. Han skrev en veldig fin historie der, og jeg er veldig, veldig glad for at flere folk ser hvor god han er, sier Klopp.

De siste ukene har Lallana blitt belønnet med blant annet én 9-er, to 8-ere og to 7-ere på Liverpool.no’s spillerbørs. Tirsdag kveld var han i aksjon for England på Wembley, hvor han sammen med James Milner og Daniel Sturridge var involvert i en scoring.

Mener prisen er fortjent

– Jeg så kampen mot Nederland denne uka, og han er virkelig en god spiller. Og han er en hyggelig fyr i tillegg, fortsetter Klopp, som er glad for den ferske utmerkelsen.

– Det er absolutt fortjent. Han har vunnet prisen som gjelder for hele Premier League i mars? Gratulerer! Forhåpentlig kan han vinne den igjen i april. Det ville vært flott for oss, sier han.

Les også: – Presset er på Tottenham

Lenger frem på banen fikk Divock Origi spille i alle Liverpools ti siste kamper før det nylige landslagsoppholdet, der han måtte trekke seg fra Belgia-troppen grunnet problemer med låret.

– Origi er fortsatt bare 20 år

Klopp sier det er normalt at unge spillere varierer i form, men at selvtilliten og fysikken har modnet de siste halvåret – selv om han gikk glipp av tolv kamper med skade i vinter.

Saken fortsetter under.

 

– Han er på veldig god vei. Noen skader har kommet i veien, men sånn er det. Da jeg kom til Liverpool, visste vi om kvalitetene hans, men vi så også at han ikke var full av selvtillit. De grunnene kjenner jeg ikke til, men han er fortsatt bare 20 år, noe som er ganske ungt.

– Det er en lang vei å gå, men det betyr at det er store rom for utvikling. Det er det vi forsøker å gjøre. Han har tatt store steg; alle kan se det. Da vi begynte her, prøvde han for mye, forteller Klopp.

– Spennende å tenke på fremtiden

Etter omtrent to måneder med Klopp scoret Origi sine første Liverpool-mål – tre stykker – mot Southampton i cupen, før han reddet et poeng på overtid mot West Bromwich kort tid senere. Etter skadeoppholdet har han ett mål og én assist.

Les også: Har lagt på seg 4 kg muskler

– Nå bruker han sin nye fysiske styrke bedre, og hans tekniske ferdigheter er bedre. Og noe som selvsagt er veldig viktig, er farten hans. Det er ganske spennende å tenke på hva vi kan få til sammen i fremtiden, men først og fremst er det viktig for oss at han er tilgjengelig (mot Tottenham), sier Klopp.

– For en ung spiller er det naturlig å ta to steg frem og tre tilbake, men hovedpoengene er hardt arbeid, tålmodighet og å vente på neste steg.