– Grunn til å være begeistret

Treningsøktene til Liverpool under Jürgen Klopps ledelse har imponert Steven Gerrard i vinter.

– Det er vanskelig å sammenlikne laget fra da jeg dro til nå ettersom det er en ny manager og et helt annet trenerapparat. Etter å ha trent der i noen uker, er jeg spent, optimistisk og positiv, sier han, ifølge Liverpool Echo.

35-åringen angrer ikke på at han aksepterte Klopps tilbud om å trene med laget mens det er spillefri i den amerikanske ligaen. Nå sitter den tidligere Liverpool-kapteinen igjen med et svært godt inntrykk etter høstens endringer i ledelsen.

Vil ikke øke presset på laget

– Jeg var en stor fan av Klopp før han kom, men etter å ha vært rundt ham i et par uker og sett hvordan han er med individuelle spillere, og hvordan det taktiske er og måten han jobber på, tror jeg at med tid og litt tålmodighet, og tid til å bygge på elleveren, har man grunn til å være begeistret.

– Jeg ønsker ikke å legge for mye press eller for store forventninger der, for hvis jeg sier de gale ordene, øker det presset på ham og laget, og det er ikke rettferdig. Men som en supporter og tidligere spiller elsket jeg å være der i noen uker, sier Gerrard.

Les også: Gerrard pratet med Klopp om retur

Gjennom samarbeidet med Klopp og gamleklubben forklarer LA Galaxy-spilleren at han har forsøkt å ta med seg noen konkrete tips tillegg til den fysiske treningen. Scouseren holder nemlig selv på med trenerkurs, og Anfield-klubben har gitt uttrykk for at de vil gi ham en ny rolle i fremtiden.

Saken fortsetter under.

– Å bare være rundt en manager jeg har enorm respekt for … Det var noen herlige uker for min del. Jeg var også litt skeptisk til å gjøre det fordi jeg ikke ønsket å ta vekk oppmerksomheten fra noen andre spillere eller fornyelsen fra Klopp, men jeg er strålende fornøyd med at jeg gjorde det nå.

Imponert over Klopps taktiske egenskaper

Det var annerledes enn tidligere, sier Gerrard, fordi han ikke trengte å fokusere mot kamper som vanlig. Treningene gjennom uka ikke handlet om forberedelser slik det alltid var før, og han ikke ble «dømt» på samme måte som da han var i klubben.

– Men jeg ønsket å imponere trenerne og spillerne som hadde vært lagkameratene mine i flere år, vise dem at jeg fortsatt kan gjøre noe. De fleste øktene jeg var med på, var oppvarming, så seks-mot-seks-kamper, der spillerne ute av startelleveren skulle få kamptrening.

Les også: Kommentar: «2015 – da tvilen ble til tro»

Gerrard forklarer han «ikke kunne få nok av det Klopp snakket om i taktiske situasjoner» under treningene, og han la spesielt merke til hvordan 48-åringen gjorde visse ting og hvordan han opptrådde overfor enkeltspillere.

– Jeg syntes bare det var en glimrende opplevelse. Jeg nøt det å være på Melwood igjen. Hvis jeg ikke hadde gjort dette, ville jeg bare trent alene hjemme, så det var herlig for meg å komme tilbake, treffe alle sammen og føle den velkomsten, sier han.