– Han er ikke til salgs

Liverpool kommer til å gjøre «alt de kan» for å beholde Philippe Coutinho i rød trøye etter sommeren.

Før overgangsvinduet offisielt åpner 1. juli har Paris Saint-Germains interesse for Coutinho vært en dårlig skjult hemmelighet. Franske medier rapporterte nylig at storklubben er villig til å legge 45 millioner pund på bordet for 23-åringen.

Spillerens representanter skal allerede ha blitt kontaktet av pariserne, men de har så langt ikke forhørt seg med Liverpool, ifølge lokal og fransk presse.

– En viktig spiller for Klopp

De røde ønsker heller ikke noen forespørsler om lagets nummer 10 velkommen, sier journalist Neil Jones i Liverpool Echo fredag.

– Han er ikke til salgs uansett pris; han er Liverpools dyrebare eiendom, og han er årets spiller, forteller Jones.

– Han scoret et dusin mål forrige sesong, han scoret viktige mål – i finaler, i derbyer, i store kamper – så han er en viktig spiller for Jürgen Klopp. Og det kommer han fortsatt til å være, legger han til.

Saken fortsetter under.

Ifølge nettstedet Goal skal imidlertid ikke Coutinho være PSGs førstevalg denne sommeren, med Arsenal-angriper Alexis Sánchez og Antoine Griezmann fra Atlético Madrid som prioritet.

Ikke uttrykt ønske om å dra

Coutinho skrev under på en ny femårsavtale med Liverpool i februar i fjor, og har ikke gitt klubben noen indikasjoner på at han ønsker seg vekk, skriver Goal. Denne måneden er søramerikaneren opptatt med Copa América for Brasil.

Les også: Dette er Coutinhos program i Copa América

Etter tre og et halvt år i Premier League tror ikke Jones i lokalavisen at Coutinho lar seg tiltrekke av den franske ligaen, selv om PSG kan «friste med penger og Champions League-fotball» neste sesong.

To andre klubber som ikke navngis er ifølge Daily Express også interessert i ballteknikeren.

– Barcelona har vist interesse tidligere, noe vi er klar over, og det samme gjelder Manchester City, men for øyeblikket ser det ut til at fremtiden hans er i Liverpool, og Liverpool kommer til å gjøre alt de kan for å beholde ham på Anfield denne sommeren, sier Jones.

«Klubben trenger ikke å selge for å kjøpe, og er forberedt på å holde fast i Coutinho», konkluderer Goal.