– Han har vært glimrende de siste månedene

Jordan Henderson snakker om Roberto Firminos forvandling, og de taktiske ferdighetene til Jürgen Klopp.

– For å være helt ærlig hadde jeg sett svært lite av han før han kom hit fra Bundesliga i fjor, sier Jordan Henderson om Roberto Firmino i det nye Liverpool-magasinet.

Totalt står Firmino bokført med ni scoringer og åtte målgivende (åtte scoringer og sju målgivende i Premier League) etter sju måneder med spill i rød trøye. Åtte av målene er kommet siden nyttår.

– Han trengte naturligvis noe tid for å finne seg til rette, men han har vært glimrende de siste månedene. Han er en veldig, veldig god spiller med mange kvaliteter, og han jobber også veldig hardt. Han har stått bak mange mål, og han er også mer robust enn mange tror, sier Henderson om sin nye lagkamerat.

LES OGSÅ: Firminos forvandling

– Taktisk sett er han veldig god

I magasinet får Liverpool-kapteinene også spørsmål om de første månedene med Jürgen Klopp som sjef.

– Først og fremst kommer han med mye positiv energi og entusiasme til laget og klubben.

– Jeg synes han allerede har hatt en stor innvirkning på oss alle. Jeg er sikker på at hvor lengre vi jobber med ham, jo bedre blir vi som lag. Taktisk sett er han veldig god. Vi gjør ting på treningsfeltet, som jeg ser at vi tar med oss inn i kamper. Men det vil fortsatt ta tid før han får satt sitt stempel på ting, sier Henderson.

– Jeg tror man har sett glimt av hva han prøver å få til i noen kamper denne sesongen. Å vise det i 90 minutter mer regelmessig er det neste steget og det vi vil forsøke å gjøre, sier Henderson, og legger til at han føler seg sikker på at Klopp kan hjelpe klubben til å ta trofeer.

LES OGSÅ: Firmino mener Klopp er den beste manageren han har hatt