– I morgen fokuserer vi kun på kampen

Jürgen Klopp og James Milner har møtt pressen. Les hva de sa.

Liverpool FC har landet i Dortmund, og vil ha sin åpne trening kl. 19.00. Før det skal Jürgen Klopp holde sin pressekonferanse foran den første kvartfinalen, mot sin gamle klubb.

 

Denne saken blir oppdatert fra kl. 18.15.


Det er voldsomt mye presse tilstede. James Milner og Jürgen Klopp har nå fått satt seg, og pressekonferansen er i gang.

James Milner

 

Om alt fokuset på Jürgen Klopp:

 

– Det gjør det veldig enkelt for oss. Alt fokuset er på ham. Vi kan konsentrere oss om fotballen.

 

Om Europa League:

 

– Det er en flott turnering å være i, og topplagene er fortsatt med. Det er en ny sjanse for å vinne sølvtøy. Du må slå de beste lagene, og Dortmund er et av dem, men vi føler at vi kan slå hvem som helst om vi har dagen.

 

Dortmund-kampen:

 

– Vi visste at uansett hvordan trekningen ville bli, så ville det bli vanskelig. De har mange gode enkeltspillere og er enda bedre som et lag. Vi føler oss forberedte, og har enda flere forberedelser igjen. Vi må være på vårt aller beste.

 

– Det er to topplag med stolt historie i Europa. Kampen ville ikke sett malplassert ut i Champions League.
 

– Vi ønsker å være i Champions League, men først av alt er det veldig viktig for Liverpool å være i Europa. Jeg kom til denne klubben for å vinne troféer og spille i store kamper. Dette er definitivt en stor kamp.

 

– Jeg tror ikke at vi er nødt til å score, men et bortemål er alltid viktig. 0-0 vil også være et godt resultat. Dersom vi kan score så er vi i en sterkere posisjon før den andre kampen. De er et topplag, men vi vil prøve å vinne kampen.

 

Jürgen Klopp

 

Om gamleklubben og kampen:

 

– Dortmund har en kul måte å spille på. De er modige fremover og er aggressive. Det vil ikke bli lett, men vi er godt forberedt.
 

 

– Vi kom hit tidlig slik at jeg fikk 20 minutter for å hilse på gamle kjente. Det ville vært dumt å ikke få sjansen til det. I morgen er det annerledes, og vi er fokusert på kampen. Vi vil gå rett i garderoben.
 

– Det er sant at eg jeg kjenner alle spillerne utenom Castro og Weigl, men det er ikke en viktig faktor. Vi har sett på hvordan de spiller. Dortmund er favoritter, men vi har ikke dratt hit uten håp om å få et resultat.

 

– Dersom Dortmund scorer vil jeg så klart ikke juble!
 

Han tenker ikke så mye på at han er tilbake på Westfalenstadion.

 

– Jeg tenker ikke et sekund på min situasjon. Jeg er tilbake på en plass hvor jeg har gode minner fra. Det er bedre å være her enn, i… foreksempel North Korea eller noe. Det er en stor kamp, laget mitt er involvert, og det er kult.
 

– Jeg tror ikke vi er favoritter akkurat nå, men dersom vi slår Borussia Dortmund som er det sterkeste laget i turneringen så kanskje. Jeg tenker ikke slik. Det er ikke viktig for i morgen. Dortmund har en bedre sesong, men vi har hatt noen gode øyeblikk. 

 

– Men hvorfor tenke på neste runde? Dortmund er det største hinderet. La oss spille fotball, så får vi snakkes senere. Det er en stor utfordring, men forhåpentligvis for begge lag.

 

– Alle vet at det Dortmund startet med for noen år siden var å slå favorittene. Det er ikke viktig å si hvem som har det beste laget. Vi må spille på vårt beste, fotball på toppnivå, og da vil vi ha en sjanse. Dersom vi er så gode som vi kan være, så vil det bli en jevn kamp.

 

Den siste som fikk ordet ønsket bare å fortelle Jürgen Klopp at han var savnet, og at hans gamle naboer hadde hatt en innsamling. De ønsket å gi ham en gave.