– Ingen Everton-supportere har sparket meg

Klopp forteller litt om møtet med Everton-supportere i forkant av Ligacupens semifinaler.

Om kort tid er det klart hvilke to lag som møtes i ligacupfinalen. Rivalene fra Merseyside har begge med seg hver sin énmålsledelse i bagasjen fra første semifinale, og alt ligger dermed til rette for at Mersyside-derbyet flyttes til London.
 
En opplevelse nok både fans og spillere vil verdsette.

Stoke i fokus

Til tross for prat om fansens drømmefinale, er Liverpool-manager Jürgen Klopp tydelig på at spillere utelukkende må konsentrere seg om å slå Stoke.
 
– Å spille på Wembley er det beste man kan oppleve i fotball. Hvem som er motstanderen er ikke det viktigste: møter vi Everton, ønsker vi å slå dem – møter vi Manchester City, ønsker vi å slå dem. Først av alt må vi slå Stoke, og deretter kan vi snakke om alt det andre, siteres Klopp i Liverpool Echo.
 
 
Skulle begge lagene fra Liverpool ta seg til finalen, vil Klopps første Merseyside-derby spilles i London. 
 
Det blir dog ikke første gang Klopp er involvert i kamp på «nye» Wembley. Da hans Borussia Dortmund knepet tapte Champions League-finalen mot Bayern München i 2013, var det på Londons storstue. 

– Ingen har sparket meg

På spørsmål om Klopp har møtt noen Everton-supportere i Liverpool, svarer han følgende:
 
– Frem til nå har jeg møtt noen «Evertonians», men ingen har sparket meg ennå – det er bra, uttaler han på sin typiske spøkefulle måte.
 

Klopp er i spøkefullt humør når han svarer på spørsmål om møter med Everton-supportere.
Om rivaliseringen sier han dette:
– Jeg er egentlig ikke den rette til å svare på dette, men ale i byen vet hvor mye rivaliseringen mellom Liverpool og Everton betyr. Det er et av de beste derbyene i verden. Vi kan være sammen om mye, men i fotballen er vi mot hverandre – det er kult og slik det skal være.

Ønsker bedre start

Tyskeren er helt tydelig på at Liverpool må starte kampene bedre, og han var særlig skuffet over åpningen mot Norwich.
 
– Jeg likte ikke starten mot Norwich. Jeg har ingen ord for hvordan vi startet. Vi har gjort dette noen ganger, fremholder Klopp og bruker kampene mot Newcastle og West Ham som andre eksempler. 
 
Klopp mener også det er viktig at laget bidrar til å skape god stemning umiddelbart.
 
– Vi varierer i starten av kamper – det er sant. Det finnes ikke noe godt svar på dette. Jeg spør spillerne mine «hva synes dere, er dere crazy?» og jeg får ikke noe svar. 
 
Liverpool møter Stoke til dyst på Anfield i kveld, mens Everton møter Manchester City i morgen kveld.