– Ingen store endringer i skadesituasjonen

Jürgen Klopp holdt pressekonferanse på Melwood i ettermiddag. Du kan lese de viktigste uttalelsene hans her.

Om balansen mellom ligaen og Europa League:

– To turneringer er ikke noe problem. Men det er vanskelig å vite hvilken forfatning spillerne kommer tilbake i etter landskamper. Vi har aldri hatt noe problem med balansen mellom turneringer. Det har bare vært veldig intenst.

Om frustrasjonen det var det å ikke få jobbe med spillerne igjen umiddelbart etter Southampton-kampen på grunn av landskampene:

– Det var en frustrerende kamp mot Southampton. Det var noen spillere på banen som hadde litt problemer med rytmen. Vi kunne ha vunnet kampen, men gjorde ikke det.

Om skadesituasjonen:

– Ikke mye er forandret i positiv retning. Vi har noen problemer med de belgiske spillerne. Divock Origi er tilbake i full trening, og tilgjengelig. Christian Benteke er ikke tilgjengelig. Vi må vente på ytterligere vurdering, for å vite hvor lenge han blir ute. Roberto Firmino er ikke så langt unna. Vi må vente til i morgen for å ta en avgjørelse. De fleste spillerne kom tilbake skadefrie.

Om Daniel Sturridge:

– Angående EM så er det å spille for sitt land det beste man kan gjøre, så jeg håper virkelig han blir med i EM-troppen. Han var med på alle treningsøktene med landslaget, og fikk spilletid. Han er en veldig viktig spiller for oss, og forhåpentligvis holder han seg skadefri resten av sesongen. Jeg kan ikke ta noen avgjørelse for Roy Hodgson, men jo bedre han gjør det sammen med oss, jo bedre er det for ham.

Om Tottenham:

– De er fem poeng bak Leicester. De møter oss, og skal få hard kamp. Leicester møter Southampton. Vi vet hva som kan skje mot Southampton. Det blir en interessant kamp. Arsenal bør heller ikke slutte å drømme. Alt er mulig. Kampen i morgen er viktigst for meg. Jeg har sett fremgangen til Tottenham, og de gode avgjørelsene de har tatt tidligere. Et par spillere hos Tottenham har hatt en fantastisk utvikling.

– Jeg liker historien til Tottenham, men jeg liker historien til Leicester også. Jeg ønsker ikke å legge press på Tottenham, men dette er et bra år å bli mestere, for mange lag som normalt kjemper om tittelen er ikke involvert denne sesongen. Vi vet ikke hva som vil skje neste sesong. Hvert poeng du kan ta er viktig. Forhåpentligvis kan vi bli en del av en slik kamp om ligatittelen i fremtiden.

Om Divock Origi:

– Han er i veldig god form, men har hatt noen skadeproblemer. Da han kom til Liverpool manglet han litt selvtillit, men han er fortsatt bare 20 år, og har store utviklingsmuligheter. Han har tatt store steg denne sesongen. Han benytter sin fysikk, sine tekniske ferdigheter og sin fart bedre nå.

Om hvordan man kan utnytte Tottenhams situasjon:

– Nå er vi i siste tredjedel av sesongen. Vi må kjempe for hvert poeng. I morgen er det ikke tvil om at vi møter et lag som har mye å kjempe for. Dersom de ønsker å bli mestere, er dette en god mulighet for dem. De har ikke hatt mange skader, om vi ser bort fra Verthongen. Det blir en meget intens kamp, og vi må være forberedt på det. Vi har fordelen av hjemmebane. Det er viktig å kjenne til deres situasjon med tanke på våre forberedelser.

Om Adam Lallana som ble kåret til PFA Fans' Player of the Month for mars:

– Han er en veldig god spiller, og jeg er veldig glad for at andre også begynner å se det.