– Januar blir en viktig måned

Med seier over Exeter i 3.runde i FA-cupen i neste uke vil Liverpool komme til å spille hele åtte kamper i løpet av januar måned.

Det hele starter med kamp mot West Ham på Boleyn Ground i morgen, fulgt opp av den første semifinalen i ligacupen mot Stoke på Britannia Stadium og den nevnte FA-cupkampen i Exeter i neste uke. Deretter venter en uke med hjemmekamper i Premier League mot Arsenal og Manchester United.

Liverpool-spillerne får et lite pusterom mellom kampen mot Manchester United søndag 17.januar og bortekampen mot Norwich på Carrow Road lørdag 23.januar. Deretter følger returkampen mot Stoke på Anfield tirsdag 26.januar og 4.runde i FA-cupen påfølgende helg dersom man klarer å danke ut Exeter ved første forsøk. Ved omkamp mot Exeter fylles også «friuken» mellom United-kampen og Norwich-kampen.

– Vi kan ikke si noe om kampene i midten av januar nå, for vi må konsentrere oss om begynnelsen av januar. Slik er fotballen, vet dere, uttaler Jürgen Klopp til Liverpool Echo.

– Nå må vi komme til hektene igjen, og forberede oss til West Ham-kampen, deretter har vi Stoke tre dager etter det, og Exeter tre dager etter det. Fem dager etter det igjen tror jeg det er Arseenal, og så Manchester Unied fire dager deretter igjen.

En kamp om gangen

– Vi tar alltid en kamp om gangen. Vi kan ikke gjøre noe annet, fordi vi behøver konsentrerte spillere. Dersom vi får problemer med skader, må vi vente og se hvem som kommer tilbake. Enkelte kommer raskere tilbake enn andre. Vi trenger alle våre spillere, og så får vi se hvem vi kan stille med i hver enkelt kamp, uttaler Klopp.

– Drømmen er selvsagt å ta alle poengene, og ta nye steg i cupkampene, men det er vanskelig. Det er vanskelig for alle lag, og spesielt de som er med i semifinalene i ligacupen. Disse fire lagene får to ekstra kamper midt oppi alt dette, noe som gjør det ekstra vanskelig.

– Jeg har aldri vært bekymret foran en fotballkamp i hele mitt liv. Jeg er den som blir opprømt når vi skal spille store kamper. Men jeg kan ikke si at jeg har ventet hele mitt liv på at Liverpool skal spille mot Manchester United og Arsenal, eller slike ting.

– Det er som det er. Vi må forberede oss på hver enkelt kamp. Vi kan ikke gjøre det på noen annen måte. Jeg kan ikke si at i januar skal vi gjøre dette og dette. Det handler om veldig hardt arbeid. Dette vet dere.

– Vi står på den ene siden, og vi må jobbe hardt. Alle andre kan se på. Det er lettere å se fremover i tid for de som bare ser på. Jeg har billett til denne og denne kampen. Vi skal på alle kampene, men vi må løpe og kjempe.

Hardt arbeid

Klopp er fornøyd med seks poeng og ingen baklengsmål på de to siste kampene, mot Leicester og Sunderland.

– Det fine er at vi har benyttet oss av ulike spillestiler. Vi har tilpasset oss spesielle motstandere. Det var vårt neste steg. Det er ikke slik vi alltid ønsker å spille, men fotball er ikke enkelt i tider som denne.

– Alle lagene har sine mål, alle lagene er under mer eller mindre press, noen er stinne av selvtillit, andre mangler selvtillit. Vi må alltid være forberedt på det som venter oss.

– Det som spillerne gjorde i Sunderland kostet krefter. Dette er ikke tiden å feire på. Det handler om hardt arbeid, og det er greit. Jeg elsker det. Så får vi se hvor avgjørende januar blir.

LES OGSÅ: – Må aldri forvente en enkel kamp