– Jeg elsker slike kamper

Jürgen Klopp la ikke skjul på at han gleder seg til søndagens kamp, da han møtte pressen i formiddag.

Om skader
– Henderson ok, Ibe ok, Sakho ok, Kolo ok. Lovren nei. Sturridge nei. Jeg vet ikke når Sturridge er klar.

Om lånespilerne som er hentet tilbake:
– Vi hentet spillerne tilbake fordi vi hadde åpenbare skadeproblemer. Men generelt før man ser rundt i hele verden, må man se i eget hus. Vi gir dem en sjanse. Ikke alle vil være i troppen eller få kamper i serien denne sesongen, men det er greit – de har god tid til å utvikle seg. Men alle har potensial til å spille. De må være klare – også til å mislykkes. Det er bedre at de her – enn andre plasser.

Om Firmino:
– Alle trenger tid. Roberto trenger tid, men han finner seg bedre og bedre til rette. Nå er han i en god periode. Han er ikke bare god mot storlag. Jeg liker kamper der spillerne klarer å vise hva de virkelig kan – uansett motsand. Men han ung, så han kan lære å gjøre dette oftere og enda bedre. 

– Det var bra, men man må prøve å bli bedre. Han har masse informsjon nå om hvordan han skal forbedre seg. Dette er ikke en posisjon han har spilt veldig ofte, så han må lære. 

Om forskjellen mellom Klopp og van Gaal:
– Jeg vet ikke hva som skrives, men vi er forskjellige. Vi har møttes noen ganger, men kjenner ham ikke godt. Jeg mener ikke det er så viktig. Begge ønsker å være suksessfulle, og begge jobber hardt. Men ja, det er en annen type fotball. Han er mer erfaren, og jeg mer livlig på sidelinjen. 

Om storkamper:
– Alle seire er viktige. Hadde det vært lett å slå Chelsea, Man City og spille uavgjort mot Arsenal hadde alle gjort. Selvtillit er viktig, men det handler ikke bare om ha det mot storlag. Man må ta de poengene man kan. Men vi vet vi ikke er dårlige i storkampene, men vi må forbedre oss. 

Om Alex Ferguson:
– Det tok meg ti minutter å forstå det han sa. Han er kanskje den største noensinne. Fotballens John Lennon. Det en ære at han sagt fine ting om meg og ville prate meg. Han klarte noe som ikke er lett å kopiere. Vi hadde en hyggelig prat sammen. At han er bekymret for at jeg skal gjøre en god jobb, er veldig bra. Men det er kampen som er viktigst! Jeg nøt atmosfæren mot Arsenal, men jeg tror laget kan gjøre det enda bedre.

Om topp fire:
– En kamp mot Manchester United er litt som Dortmund - Shalke. Man kan spille hele sesongen bra, men i en slik kamp må man være forberedt. Begge lagene trenger poeng for å være nærme topplagene. Men det er Manchester United – en slik kamp er alltid viktig. Jeg elsker slike oppgjør. 

Om å underholde:
– Jeg er en fotball-fan selv. Jeg synes det er viktig å underholde. Det er derfor vi følger med på spillet. Det er den perfekte sporten. Det er viktig å spille fotball som folket snakker om. Det var det jeg sa etter Arsenal: egentlig er jeg ikke så glad for at det ble 3-3, men det virket som fansen likte det.

Om van Gaal:
– Jeg har sett noen Manchester United-kamper. Louis van Gaal er en av de mest suksessfulle trenerne i verden. Han har en særegen idé om hva fotball er. Det må vi jobbe med. Newcastle-kampen var en annerledes kamp for dem. Det var en spesiell kamp, der Newcastle spilte veldig bra. Man Utd reagerte bra underveis. 

– Vi forholder oss til de tre siste kampene til motstanderne, ikke de siste ti. Er det noe viktig som endrer seg, får vi det med oss.

Om sine første 100 dager:
– Det har vært noen fantastiske øyeblikk, og noen mindre gode. Vi får håpe det er bra etter 200 dager også. Det har vært intenst
– Det viktigste når er Manchester United-kampen. 

Om Matip:
Det er ingenting å si om det. Hvis og når det er noe å si, vil dere være de første som får vite det.

Jürgen Klopp holder sin pressekonferanse i forbindelse med søndagens kamp mot Manchester United.

Følg med for oppdateringer.