– Jeg føler ikke noe press

Jürgen Klopp ser bare muligheter foran sitt første lokaloppgjør mot Everton.

– Jeg føler ikke noe press. Jeg ser bare muligheter. Jeg vet hvordan det kan være dersom du taper en kamp som dette. Du kan alltid tape. Slik er fotballen. Men gjør vi vårt beste, så er det greit. Det kan være stolpen, tverrliggeren, dommeren, spillerne, eller alle mulige andre ting som gjør at du taper. Men du må vise at dette betyr noe for deg, uttaler Liverpool-manageren til Liverpool Echo foran sitt aller første Merseyside-derby.

Det er 17 år siden Everton sist vant på Anfield, men Klopp mener at denne type statistikk ikke har noen som helst betydning.

– Vanligvis er det slik at jo lenger et lag går uten seier, jo mer sannsynlig er det at tapsrekken tar slutt. Dette er uansett ikke en rekke med resultater som jeg er ansvarlig for.

– Det er ikke resultater flesteparten av dagens Everton-spillere er ansvarlig for heller. Dette er ikke viktig. Det har ingen betydning foran denne kampen. Jeg tror ikke på ting som dette.

LES OGSÅ: Everton uten Coleman og Jagielka

– Jeg vet bare at det er to gode lag som møter hverandre, under perfekte forhold. Appen på telefonen min sier meg at det skal være sol hele dagen. Alle vil være i godt humør. Det blir hyggelig.

– Dersom dere studerer statistikken da jeg var i Dortmund var vi alltid blant topp tre på fair play-tabellen. Jeg vet jeg ser aggressiv ut på sidelinja, men jeg oppfordrer aldri noen til å spille ufint, for det liker jeg ikke. Du kan vinne på redelig vis, så det er det første du bør prøve på.

– Jeg har blitt fortalt at disse lokaloppgjørene kan være veldig intense, med mange røde kort. Dette er mitt første lokaloppgjør, så vi får bare se hva som skjer.

Uavgjort på Goodison

I forrige Merseyside-derby spilte lagene uavgjort 1-1 på Goodison Park. Dette var Brendan Rodgers sin siste kamp som Liverpool-manager. Noen dager senere var Klopp på plass i sjefsstolen på Anfield.


 
– Kampen gikk på tysk TV. Jeg vet ikke akkurat hvorfor jeg så den, men jeg husker at Danny Ings og Romelu Lukaku gjorde målene. Nå har vi vært sammen i seks måneder, og situasjonen er en helt annen enn den var da. Til å begynne med kunne vi ikke trene nok sammen til å finne en felles forståelse. Selv nå har vi bare et par treningsøkter i uken hvor vi kan finne denne forståelsen, men til sammen har vi hatt 50 eller 60 slike økter etter forrige derby, så vi forstår hverandre mye bedre.

– Derfor opptrer vi mye mer komfortabelt sammen nå, i ulike situasjoner. Det er grunnen til at det har gått bra i kamper som mot Stoke og Bournemouth. Vi kunne i disse kampene umiddelbart se at vi presser over hele banen. For noen måneder siden hadde vi ikke den erfaringen vi nå har, så vi er bedre rustet nå.

LES OGSÅ: – Nå forstår jeg derbyet