– Jeg har fått sett ungguttene

Jürgen Klopp velger å se det positive med det tette kamp-programmet.

– Dersom vi ikke hadde hatt så mange skader og så mange kamper, ville jeg ikke ha fått sett disse guttene spille, så det er positivt, sier Klopp til Liverpool Echo.

– Vi møtte et West Ham i god form, og vi snakker vanligvis om misbrukte sjanser og ting vi kan gjøre bedre. Nå får vi en ny kamp. Vi fant en måte å gjøre det godt i FA-cupen på. Noen spurte før kampen om det var manglende respekt for FA-cupen å benytte dette laget, og det var ikke enkelt å akseptere det spørsmålet, for ingen er opptatt av vår situasjon. Vi løp over 156 kilometer. Fire spillere løp til sammen over 70 kilometer.

– West Ham hadde spilt tre kamper mindre enn oss, og det eneste jeg får høre er at jeg benytter unge spillere fordi jeg ikke ønsker å gå videre. Hva?

– Det er den eneste måten å gå videre på i vår situasjon. Dersom vi ikke ønsker flere skader, må vi gjøre det.

– Verden er ikke perfekt

– I sommer skal vi ha 30 spillere i EM, så jeg vet ikke når de kan gjennomføre preseason. De fleste kommer til å gjøre det i Frankrike, går jeg ut i fra. Så verden er ikke perfekt.

– Men livet er som regel slik. Du har spesielle situasjoner. Jeg liker å jobbe med disse unge guttene, men jeg har ikke så mye tid på grunn av alle kampene. De kom tilbake fra lån hos Swindon, Wolves, Coventry, og nå er de alle her, og vi kan jobbe med dem.

– Jeg ønsker å ha dem her. For meg er de unge til de er 21, 22, 23 år gamle. Selv om du ikke spiller i Premier League før du er 23 år gammel, kan du spille hvor som helst.

– Vi har en tropp, og skal møte Premier League-lederen. Så skal vi ha viktige kamper mot Aston Villa og Sunderland. Derfor må vi prøve å bruke de unge spillerne i situasjoner som dette.

– Om de ikke hadde vært klare hadde det vært min feil. Men de gjorde det bra, og det er deres fortjeneste. I cupene kan du gjøre slikt som dette, men du kan ikke det i Premier League. Premier League er hovedturneringen. Der må du få med deg alt du kan. Vi er i en finale, noe som er flott. Men du ser det i hver kamp at vi er slitne.

– Vi reiste til Exeter, en forferdelig bane for begge lag, og ga alt. I hjemmekampen mot West Ham ga vi også alt. Det føles ikke akkurat som noen ferie for tiden, når du sier at nå må dere slappe av.

LES OGSÅ: Håper på tillit i ligaen også