– Jeg minnet spillerne om Istanbul

Jürgen Klopp avslører at han brukte Champions League-finalen i 2005 som motivasjon for sine spilere under comebacket mot Borussia Dortmund.

Liverpool lå under både 2-0 og 3-1 i kvartfinalen mot Dortmund på Anfield i går, men vant til slutt 4-3 og dermed 5-4 sammenlagt over to kamper.

– Jeg så kampen, jeg så de ulike periodene i kampen og jeg tenkte fra første minutt av at vi var med i denne kampen. Problemet er at vi mister ballen i en ikke spesielt gunstig posisjon etter fire minutter. Kontringsspillet til Dortmund er det enkelte ganger umulig å forsvare seg mot, om jeg skal være ærlig, og det fikk vi et eksempel på etter fire minutter, og igjen etter ni minutter, uttalte Jürgen Klopp under pressekonferansen etter gårsdagens avansement i Europa League.

– Veldig ofte er en fotballkamp over når det ene laget leder 2-0, men ikke denne gangen, og ikke med dette Liverpool-laget, og det er flott å få være en del av det. Vi skapte mange sjanser i første omgang, men vi scoret ikke, og da ble det veldig, veldig vanskelig å holde seg inne i kampen, for vi er bare mennesker vi også. Vi forsøkte alt, men ingenting fungerte egentlig.

God stemning i pausen

– I pausen var stemningen i garderoben egentlig god, for å være ærlig. Jeg var fornøyd med spillet, men ikke med scoringene deres. Men jeg var fornøyd med spillet generelt sett. Jeg sa til spillerne at jeg ikke var der selv, men noen Liverpool-spillere som er litt eldre og som nå jobber som TV-eksperter, var der da Liverpool lå under 3-0 til pause men vant Champions League-finalen. Så selv om det ikke var spesielt sannsynlig, så var det helt klart mulig å komme tilbake, og vi burde forsøke på det.

 

Sums up our feelings right now! 😄😄😄😄 #LFC

Et bilde publisert av Liverpool Football Club (@liverpoolfc)

– Spillerne forsøkte, og reduserte til 2-1. Selv før 2-1 scoringen hadde vi en sjanse og 2-3 gode muligheter, men klarte ikke å score. Så scoret vi, og alle kunne se at noe skjedde på stadion. Du kunne føle det. Du kunne høre det. Du kunne lukte det. Men så kom det et strålende, strålende angrep fra Dortmund. Det var ikke spesielt godt forsvarsspill fra vår side, for å være ærlig, men det var strålende spill fra Dortmund, og det ble 3-1.

– Det er stunder i fotball – og i livet – da du må vise karakterstyrke. Det er hva guttene gjorde, og det var ganske kult å se på. For å komme tilbake på denne måten mot en motstander av høyeste kvalitet, og å vinne kampen, må du ha litt flaks. Men alle som spilte kampen, og som så kampen, må si at vi fortjente det til slutt.

– Vi hadde flere dårlige perioder i kampen, og måtte slå tilbake etter dem. Da vi scoret det fjerde målet var det litt merkelig. Det gikk lang tid før jeg ble sikker på at ballen var inne, men selvsagt var den det inntil noen fortalte meg noe annet!

Trodde ikke det var mulig

– Spillerne gjorde jobben, men dette var ikke laget fra Istanbul. Det er lett å dra den sammenligningen. Jeg er fotball-fan, og så kampen i 2005, og for å være ærlig så trodde jeg ikke i pausen at det skulle være mulig å komme tilbake.

– Jeg sa til mine spillere at det er mulig, men det er lettere sagt enn gjort. Spillerne viste at de har potensial, virkelig potensial, og jeg er veldig glad.

– Men glem at folk sier at disse spillerne kan bli helter. Gi oss tid til å spille semifinalen. Der vi vil møte et veldig sterkt lag. Spillerne er ganske sterke, men vi trenger ikke å sammenligne dem med andre. Denne kampen var strålende i seg selv.


 

GET IN! WE DID IT! #LFC beat @bvb09 4-3! Amazing!

Et bilde publisert av Liverpool Football Club (@liverpoolfc)

Klopp mener laget hans bare er i startfasen av en lang reise.

– Jeg vet dette er et sted for store fotball-øyeblikk. Vi startet ikke denne historien. Det var det andre som gjorde. Men vi kjenner til vårt ansvar, og vil forsøke å skrive vår egen hyggelige fotballhistorie, og denne kampen var en veldig hyggelig historie.

– Jeg kan ikke tro at noen sier at dette er den eneste sjansen vi har til å nå Champions League, Jeg har ikke tenkt et sekund på å nå Champions League gjennom Europa League, fordi du har så mange steg på veien. Vi prøver å få mest mulig ut av denne sesongen, noe vi har forsøkt hele tiden.

LES OGSÅ: Forlot stadion på krykker

– Nå har vi forhåpentligvis nok spillere til kampene mot Bournemouth, så Everton, så Newcastle, og deretter semifinalen. Jeg vet ikke.

– Vi spilte en strålende kamp, og nå vet vi med 100% sikkerhet at vi får en sterk motstander i semifinalen. Så vi må gjøre dette igjen, alle sammen, og vi må holde oss i så god form som mulig, for å forsøke igjen.

– Denne kampen var enestående, vidunderlig, følelsesladet. Den hadde alt. Jeg kommer aldri til å glemme den, for den var så spesiell. Men nå må vi se fremover, og forsøke å gjøre ting som dette enda oftere.

Stemningen var elektrisk

Klopp var meget imponert over trøkket som publikum skapte under denne kampen.

– Stemningen var elektrisk, og jeg har hele tiden sagt at vi trenger opplevelser som dette skal vi vokse sammen. Det er slik det fungerer. Dette er en slags milepæl, eller hva du ønsker å kalle det, og det er bra. Det er virkelig bra.

– Foran kampen ble jeg spurt av alle mine venner fra Dortmund om alle tar på «This is Anfield»-skiltet. Jeg sa nei. Jeg vet ikke helt hvordan det fungerer, men jeg mener at du må vinne noe før du får ta på det. Jeg har ikke spurt noen om dette, men det handler om å respektere skiltet. Jeg tar ikke på det,, for jeg har for stor respekt for skiltet. Kanskje vil mine spillere en dag få lov til å gjøre det, og da vil de føle seg bedre, sterkere og kan dra nytte av følelsene det skaper. Dette var en veldig følelsesladet opplevelse, og det var kult.

LES OGSÅ: – Dette er det vanskelig å beskrive med ord