– Jeg ønsker å stå i mål for Liverpool hver uke

Loris Karius tar mål av seg til å bli fast førstekeeper for Liverpool.

Likevel kan det fort ta en tid før Karius blir fast inventar på Liverpools førstelag. Anfield-klubbens ferske målvakt er nemlig en kandidat til å vokte buret for Tyskland under Rio-OL, og han vil dermed trolig gå glipp av de tre første ukene av Premier League-sesongen.

– Jeg ønsker å stå i mål og spille for Liverpool hver uke. Deretter er målet å vinne et trofé med klubben. Det er hva alle ønsker. Jeg ønsker å bidra til det, uttaler Karius i et intervju med Liverpoolfc.com.

LES OGSÅ: Femårskontrakt for Karius

– Selvsagt tror jeg at jeg kan bli Liverpools førstekeeper. Jeg ville ikke ha kommet hit, om jeg trodde at jeg kom til å bli sittende på benken. Jeg ønsker å spille, og jeg tror jeg vil få det dersom jeg gjør det bra på trening under preseason og i preseason-kampene. Jeg har tro på meg selv. Jeg har spilt nesten 100 ligakamper i Tyskland, så selv om jeg er ung har jeg mye erfaring. Jeg er ikke redd for noe som helst, legger målvakten til.

Har selvtillit så det holder

22-åringen legger likevel ikke skjul på at han fortsatt har mye å lære som keeper.

LES OGSÅ: Liverpool bekrefter Karius-kjøp

– Som 22-åring er du ikke perfekt på noe. Jeg ønsker å utvikle alle sider av mitt spill. Både min svake fot og feltarbeidet, som vil bli enda vanskeligere i Premier League, fordi det er en tøffere liga. Så det er ting jeg ønsker å bli bedre på. Men det er ingen sider av mitt spill jeg ikke stoler på. Jeg ønsker bare å bli bedre på alt.

– Selvtilliten er kanskje min fremste styrke. Jeg liker å være offensiv, og hjelpe forsvaret ved å spille ut med beina og klarere situasjoner tidlig. Jeg kan være langt ute på banen og klarere situasjoner før de i det hele tatt blir sjanser. Jeg har selvtillit til å gjøre det. Jeg er god til å stoppe skudd, og jeg forsøker å være veldig offensiv i tankesettet og hjelpe laget mye.

Fortid i Manchester City

Karius har en fortid i Manchester City, og har hele tiden drømt om en retur til England for å spille i Premier League.

– Jeg tror jeg vet hva jeg har i vente her. Jeg er veldig komfortabel med det steget jeg nå har tatt. Ellers ville jeg ikke tatt det. Jeg er 100% sikker på at dette var det riktige steget å ta for meg, så jeg har ingen bekymringer i forhold til å finne meg til rette eller noe slikt. Jeg er sikker på at det vil gå bra.

– Premier League er selvsagt en flott liga å spille, selv om Bundesliga også er veldig bra. Så jeg ønsket meg ikke tilbake bare for å komme tilbake til England, men for å spille for den riktige klubben, hvor jeg er 100% sikker på at jeg vil ta et nytt steg fremover i karrieren. Dette er til mitt eget beste. Jeg ønsket en perfekt pakke for meg selv, og det mener jeg at jeg har fått her.

LES OGSÅ: Glad for å ha ny målvakt på plass