– Jeg ønsker ikke å huske det, for det var så tøft

Kolo Toure synes fortsatt det er vanskelig å snakke om sin egen suspensjon for doping. Han sier spillerne vil støtte Mamadou Sakho i den tøffe tiden.

Kolo Toure er nok den Liverpool-spilleren som vet best hvordan Mamadou Sakho har det akkurat nå.

I februar 2011 gikk han gjennom noe av det samme som Mamadou Sakho, da han ble suspendert i seks måneder etter at han avla en positiv dopingprøve i Manchester City.

Toure testet da positivt på endroflumethiazide, som er et middel for å gå ned i vekt, som han fikk anbefalt av sin kone. Det skal i Sakhos tilfelle også angivelig være såkalte «fatburners» det skal ha slått ut på under UEFAs test, som nå er under utredning. 

– Veldig vanskelig

– Jeg ønsker ikke å huske det, fordi det var så tøft for meg. Jeg ønsker ikke engang å snakke om det fordi det er veldig hardt, sier 35-åringen til The Guardian.

– Til nå har jeg ikke snakket med Mama, for å være ærlig. Jeg har vært der og det har definitivt vært veldig vanskelig. Dette er privat, men han vet hva jeg synes om han, sier Toure.

Da Sakho scoret mot Everton, løp han rett ut til Toure på sidelinjen for å feire. 

Til Liverpool Echo sier Toure at spillerne vil støtte Sakho i den tøffe tiden han nå stå i.

LES OGSÅ: Kan bli utestengt i 2-4 år

Mange om plassen

Med kompisen ute av laget, ble Kolo Toure valgt på stopperplass mot Newcastle, og er aktuell for å starte mot Villarreal på torsdag også.

– Hvis jeg blir valgt, blir jeg selvsagt fornøyd. Jeg synes jeg hadde noen gode øyeblikk mot Newcastle. Martin Skrtel er også en kandidat, og Lucas kan også spille bak der. Det er opp til manageren. For meg er det viktigste klubben og laget. Det kommer til å bli to veldig viktige kamper, sier Toure til Echo.

Til sommeren går kontrakten til spilleren fra Elfenbenskysten ut, men Klopp ga tydelige signaler om at han ser for seg at Toure fortsetter i klubben.

– Kolo Toure er med i mine fremtidsplaner. Men det spørs hva du definerer som fremtiden. Alt er ok i forhold til Kolo. Da jeg kom hit hadde han litt skadeproblemer, men han er en veldig, veldig viktig spiller for oss, selv når han ikke spiller. Men nå er ikke riktig tidspunkt for å prate om fremtiden til Kolo, sa Klopp på pressekonferansen i forrige uke.

LES OGSÅ: Brukte over en time på å avlegge urinprøve

– Fremtiden min ser lys ut

Toure likte det han hørte fra manageren.

– Fremtiden ser lys ut for meg og det var gode nyheter fra manageren, så jeg ser fram til det.

– Å bidra med noe også utenfor banen ligger naturlig for meg. Jeg gjør det fordi jeg vil hjelpe lagkameratene, sier Toure, og sier han vil respektere Klopps avgjørelse uansett hva den blir. 

LES OGSÅ: – Tapet av Sakho skal ikke ødelegge for oss