– Jeg synes vi kjørte over Man Utd

Gary McAllister var imponert over det han så i første kamp mot Man Utd, dette hadde han å si da Liverpool.no møtte han.

Tirsdag var Gary McAllister i Oslo som en del av promoteringen av LFC International Academies, som har fotballskoler flere steder i landet til sommeren.

Forrige torsdag var den tidligere Liverpool-treneren på Anfield, da Daniel Sturridge og Roberto Firmino ga Liverpool et glimrende utgangspunkt i Europaligaens åttedelsfinale før returoppgjøret.

– Jeg ble veldig imponert fra starten av. Fra fløyta gikk satte Liverpool standarden, og når Liverpools spilte så bra slet Man Utd med å håndtere det. Det var så intenst, sier Gary McAllister til Liverpool.no.

Atmosfæren hadde en effekt

– Jeg tror Man Utd også undervurderte effekten av atmosfæren den dagen. Jeg synes vi kjørte over dem på alle områder. Å klare det på Old Trafford vil bli vanskelig, men jeg har tro på at vi klarer å score også der, og det vil gjøre det veldig vanskelig for dem. Vi må selvsagt fortsett å holde fokuset og konsentrere oss, selv om de er på en nedadgående spiral for øyeblikket, sier den nåværende Liverpool ambassadøren.

Tror du Liverpool vil gå videre?

– Ja, det tror jeg.

LES OGSÅ: Ett kort unna karantene for duo

Tilbake til Westfalen?

Om han får rett, og Liverpool tar seg videre til kvartfinale, ser 51-åringen gjerne at det blir kamp mot Borussia Dortmund. Det handler ikke bare om at det er Jürgen Klopps forrige klubb, men også om McAllisters egne gode minner fra stadion i Tyskland.

– Hvis Liverpool går videre, kan man igjen å et oppgjør på Westfalenstadion. Det ville blitt veldig spesiell kamp, sier McAllister.

Det var nettopp på Westfalenstadion at Gary McAllister sendte frisparket som Delfi Geli sendte i eget nett på Golden goal i UEFA-cupfinalen 16. mai 2001. Dermed vant Liverpool 5-4 mot Alavés, og fullførte sitt treble den sesongen. McAllister scoret også fra straffemerket i den samme kampen.

 LFC International Academies kommer denne sommeren til både Larvik, Råde, Hønefoss, Grorud, Stange, Rana, Trondheim, Fosnavåg, Bergen og Randaberg. Les mer om fotballskolene her. 

Vi bringer et lengre intervju med Gary McAllister i et kommende The Kopite. 

LES OGSÅ: – Elsket å slå United