«Keepertabben var vendepunktet»

Les hva engelske aviser skriver om Liverpools seier på Selhurst Park.

– Klopps lag slapp med skrekken, men må få honnør for å ha stått distansen ut etter at de ble liggende under og James Milner ble utvist for to gule kort. Ja, Liverpool var heldige, men Philippe Coutinho utgjorde en forskjell når Klopp kastet ham innpå, og de nektet å gi opp. Plutselig er ikke fjerdeplassen, bare seks poeng unna, bare en luftspeiling lenger, skriver Tony Banks i Daily Express.

Han poengterer imidlertid at McCarthys keepertabbe ble vendepunktet i kampen.

– Hadde ikke den håpløse McCarthy, som spilte i stedet for den skadede Wayne Hennessey, forært Liverpool utligningsmålet på en katastrofal blunder, på et tidspunktet da Liverpool så ut som de kunne spille hele dagen uten å score, ville ting helt sikkert endt annerledes, konkluderer Banks.

Steve Tongue i The Independent mener at Liverpool aldri skulle hatt straffesparket som Christian Benteke fikk.

– Liverpool følte at Palace var nervøse, der de kjempet for å beholde ledelsen som kunne gi dem deres første ligaseier siden midten av desember, og gjestene gikk for seieren. De tro nytte av tabben til Alex McCarthy 10 minutter etter Milners røde kort. Det var bare vinnermålet som etterlot en flau smak i munnen, skriver Tongue.

Dominic Fitfield i The Guardian mente at det var Liverpools lidenskapelige spill som senket Crystal Palace.

– Jürgen Klopp, som gikk på sitt første Premier League-tap for nettopp Palace i november, kan peke på dette resultatet som bevis på fremgang, med tanke på hvordan Palace har hjemsøkt Merseyside de siste årene. Palace var laget som knuste tittelhåpet, og som også spolerte Steven Gerrards siste hjemmekamp. Laget fra sør-London hadde vunnet de tre siste ligakampene mellom lagene. Måten gjestene slo tilbake på etter at de mistet Milner var beundringsverdig. Klopp snakket om at det var lidenskapen som tok over. Det var bedre enn alt Palace hadde å by på.

LES OGSÅ: – Vi fortjente litt flaks