– Kevin Stewart lever og ånder for fotball

Trener for Liverpool U21, Michael Beale, forteller om spilleren og personen Kevin Stewart, som ventelig vil spille mot West Ham i kveld.

- Kevin kom hit som en back, litt som Flanno (Jon Flanagan) som ønsket å være en høyrefotet venstreback, sier Michael Beale til Liverpool Echo. – Han kunne også spille som midtstopper men det var i grunnen aldri hans posisjon.

- Han følte seg litt dårlig behandlet hos Tottenham, fortsetter Beale om spilleren som ble frigitt av Tottenham, etter tidligere å ha spilt under Alex Inglethorpe, som nå er akademidirektør i Liverpool og fikk ham til Merseyside.

- Jeg snakket med Alex og vi følte begge to at han kunne spille på midtbanen. God med begge bein og veldig atletisk. På den tiden var Jordan Williams og Jordan Rossiter begge på Melwood som midtbaneankere slik at Kevin ble mye brukt på backen.

- U21 spilte borte mot Norwich like før jul forrige sesong og Connor Randall, som skulle spilt på midtbanen, ble syk før kampen. Vi satte Kevin rett inn på midtbanen uten å ha arbeidet med det under trening og han var fremragende. Vi tenkte «wow, dette må vi fortsette med» og han spilte fire eller fem kamper til på midtbanen før han gikk ut på lån.

Stewart tilbrakte tid på utlån hos Cheltenham, Burton og Swindon, før han i september i fjor fikk en kneskade som holdt ham utenfor i fire måneder. Han ble tilbakekalt til Liverpool for behandling, låneoppholdet ble terminert, og 22-åringen var tilbake for Liverpool U21 i en treningskamp mot Morecambe 5.januar.

- På tirsdagen spilte han 60 minutter på midtbanen i sitt comeback og så 30 minutter som midtstopper for å gjøre det lettere fysisk for ham, erindrer Michael Beale.

- På fredagen spilte han i FA-Cupen (mot Exeter) og hadde millioner som så han på TV. Du vet bare aldri når en sjanse kan komme.

Nå ventes han å spille sin andre kamp mot West Ham i kveld, etter at han på liverpool.no ble kåret til Liverpools beste i 0-0 kampen på Anfield.

- En ting jeg vil si om Kevin siden han kom hit at vi har ingen spillere som arbeider hardere, forklarer Beale. – Når han forlater anlegget da kan vi låse.

- Han er her hele dagen. Han lever vekk fra sitt hjem og hele hans familie er i London slik at han har ingen som venter på han. Han har imidlertid en virkelig glød for fotball og jeg er glad for at han nå kan få vist seg frem.

- Han spiller på en plass hvor det er hard kamp om plassene, men skader for Rossiter og Williams har gjort at han har kunnet ta steget opp og han har ikke skuffet noen.

- Jeg synes han var virkelig sterk mot West Ham hvor Kev visste nøyaktig hva han kan stå for, mens han i de to foregående kampene mer prøvde å finne seg til rette. Dette har gått veldig fort og han er en genuin Liverpool-supporter som var veldig influert av John Barnes under oppveksten. Jeg vet at han har mer å bidra med.