– Klopp forsøker å endre på mye

Simon Mignolet liker Jürgen Klopps entusiastiske managerstil.

– Jeg syntes vi spilte bra i bortekampen mot Tottenham, som var den første kampen under Jürgen Klopp, sier Simon Mignolet til Sky Sports foran ettermiddagens match mot Spurs på Anfield.

– Den nye manageren hadde kommet inn, og jeg tror du så endringene han gjorde umiddelbart, da vi fikk et godt resultat på bortebane i den kampen, fortsetter Liverpool-keeperen.

– Han har prøvd å forandre på mye etter at han kom til klubben. Det var ikke lett for ham i begynnelsen, for vi spilte så mange kamper. Når du spiller mange kamper er det vanskelig å forandre på ting, for du driver konstant med restitusjonstrening, og så står neste kamp for døren.

– I løpet av den tiden han har vært i klubben har alle sett at han har forsøkt å forandre flere sider av vårt spill, både i angrep og forsvar, og han har også forsøkt å endre mentaliteten til spillerne. Dette er en jobb som pågår, og vi forsøker daglig å omstille oss sammen med ham.

– Det ble en umiddelbar endring når han kom. Han ønsket at vi skulle være positive, og på hugget. Hans entusiasme og hans personlighet virket veldig positivt på spillerne. Du følte at han sto bak spillerne, og du kunne se det i kampene.

– Han spiller sin egen kamp på sidelinjen, og det er hva du ønsker av en manager som spiller, for da føler du at han står bak deg, og det gjør det enklere å være spiller ute på banen.

Synes synd på Benteke

Mignolet føler ellers med landsmannen Christian Benteke, som ikke har hatt noen god første sesong i Liverpool, og som nå må belage seg på en måneds tid på sidelinjen med en kneskade.

– En spiss ønsker å score mål, og spille hver eneste kamp, men vi har en stor tropp der alle kjemper om en plass i startelleveren. Da er det ikke lett å få spille hver kamp, men Christian er psykisk sterk og har krummet nakken og fokusert på neste kamp når han ikke har fått spille. Han vil alltid være klar når det er bruk for ham.

– Han har hatt en del skadeproblemer denne sesongen, men alle kjenner til hans egenskaper og kvaliteter som fotballspiller. Han kan bidra i begge ender av banen. Det har han vist tidligere. Han kan score viktige mål, men han kan også holde på ballen for sine medspillere, slik at forsvarsrekka kan få et pusterom. Vi vet hva han er i stand til, og han vill alltid jobbe hardt for å hjelpe oss.

 

Back with @belgianreddevils #porbel

Et bilde publisert av Simon Mignolet (@22mignolet22)