– Klopp kan gjenskape Dortmund-effekten

Jerzy Dudek lot seg imponere av Jürgen Klopps håndtering og utvikling av de polske spillerne i Dortmund - nå håper han det samme vil skje i Liverpool.

Jürgen Klopp jobbet med flere polske spillere i Borussia Dortmund. Lukasz Piszczek, Jakub Blaszczykowski og Robert Lewandowski var blant de mest prominente som spilte i gult under Klopp.
 
Jerzy Dudek, som fikk 60 landskamper for Polen, fulgte nøye med på utviklingen til de polske spillerne i Dortmund. Og dét Klopp utrettet, særlig med den nåværende Bayern München-profilen Robert Lewandowski, imponerte ham stort. Dudek håper og tror Klopp kan utrette lignende «mirakler» i Liverpool.

Lewandowski startet svakt

– Ikke alle husker dette, men Lewandowski gjorde det ikke særlig bra det første halvanne året i Dortmund. Han scoret få mål – og han var slettes ikke på det nivået vi ser i dag. 
 
– Det samme gjelder Kuba (Blaszczykowski), men det Klopp gjorde var å jobbe med dem. Han gav dem selvtillit og man kunne se utviklingen de hadde, forteller den tidligere Liverpool-målvakten til Liverpool Echo.
 
Lewandowski har selv uttalt at han ble forvirret da han ble plassert i 10er-rollen, som var dypere enn han var vant til – men at nettopp dette var svært viktig for utviklingen til angriperen.
 
I dag regnes han som en av verdens beste spisser, og den polske stjernen gir Klopp mye av æren.

Saken fortesetter under


Robert Lewandowski i Borussia Dortmund.

- Klopp er tålmodig 

Dudek mener det Klopp utrettet med Lewandowski viser at han har nødvendig tålmodighet.
 
– Klopp legger ikke press på spillerne. Han støtter dem og snakker med dem. Klopp er tålmodig. Han venter til det fungerer. 
 
– Noen ganger kan et ord være nok. Et positivt ord kan endre mye – det samme kan et negativt. Det hele handler om tillit mellom treneren og spillerne. Når det gjelder de polske spillerne i Borussia Dortmund, så stolte de på Klopp – og han stolte på dem… Og bare se den utviklingen de hadde. 
 
Keeper-helten fra Istanbul 05 håper og tror at Klopp kan utrette lignende resultater i Liverpool.
 
– På samme måte som Liverpool, måtte Dortmund bygge litt fra bunnen. Klopp gjorde det, og det gir meg troen på at han kan klare det samme i Liverpool. 
 
– Jeg var glad Liverpool fikk ham, jeg fryktet at noen andre klubber ville snappe ham foran nesen på Liverpool.
Jerzy Dudek - finalehelten fra Istanbul 2005.

LES OGSÅ: Klopp har gitt Brad Smith tillit