– Liverpool må endre transfer-strukturen

The Times-journalist Tony Barrett mener Liverpool må endre filosofien bak kjøp og salg av spillere for at Jürgen Klopp skal lykkes som Liverpool-manager.

Overganger har vært et hett tema for Liverpool de seneste dagene. Særlig ble dette tatt opp i forkant av gårsdagens kamp på Anfield. Brendan Rodgers gjestet nemlig Sky Sport, og kom med flere overraskende påstander og uttallelser angående transfer-strukturen til Liverpool.
 
Les mer hva Rodgers sa HER.
 
Det er nettopp disse tingene Barrett mener FSG må endre, dersom Klopp skal lykkes. 
 
 Skal Liverpool spille Klopp-fotball, må de ha Klopp-spillere, skriver Barrett, som følger Liverpool svært tett.

– Mangler i troppen

Barrett mener gårsdagens kamp illustrerer Liverpools problemer. Deriblant trekker han frem lagets manglende fysiske karakterer, og det faktum at Liverpool ikke gjør de grunnleggende tingene bra nok.
 
– Et lag som ikke kan forsvare seg skikkelig, som mangler fysiske spillere og som sliter med å markere seg i den siste tredjedelen av banen, er ikke et lag som er på vei fremover, det er et lag som er klar for endring.
 
– Nok en gang tapte Liverpool etter å ha sluppet inn et viktig dødballmål. Dette var ikke et engangstilfelle.
 
– For all del, alt var ikke dårlig. Tidvis fungerte kombinasjonene strålende, og det var god offensiv fotball. I første omgang presset Liverpool bra og forhindret Man Utd å skape sjanser. Dette var ikke en dårlig forestilling, men det var en forutsigbar forestilling som manglet effektivitet – som viser utfordringen Klopp har når han skal «reversere» de siste 18 månedene.
 
Saken fortsetter under
 

Få mål - mislykkede kjøp

Barrett mener det er kritisk at Liverpool stilte med en 11-er, der spillerne til sammen bare hadde nettet seks mål denne sesongen – og det er her transfer-strukturen kommer inn i bildet:
 
– Brendan Rodgers forsøkte å distansere seg fra transfertabbene, men kjøpene av Adam Lallana og Christian Benteke for totalt 58 millioner pund, er det Rodgers som står bak – ingen andre.
 
Barrett mener riktignok Rodgers kom med et godt poeng i løpet av sitt besøk i Sky-studioet:
 
- Det er et poeng at det er mange år siden Liverpools ledelse stod støtt ved managerens visjon for klubben. Kanskje var Rafael Benitez den siste man delvis kan si det om, da han nærmest fikk det helt som han ville i 2008/09. Siden den gang har ingen fått nyte den luksusen… 
 
– Liverpools manglende evne til å erstatte toppspillere har ødelagt for klubben og managerne. 
 
Barrett bruker nettopp gårsdagens motstander i Manchester United som eksempel på det motsatte – og peker på at van Gaal har matchvinnere i begge ender av banen.
 
Saken fortsetter under

Tony Barret fra The Times.

– Klopp kan ikke endre alt på egenhånd

– Uansett hvor god Klopp er som manager, og resultatene fra Mainz og Borussia Dortmund forteller oss at han er meget god, er det for mye å be om at han skal klare å snu klubben, så fremt ikke disse problemene endres. 
 
Barrett mener det er helt avgjørende at samarbeidet mellom manager, ledelse og transferkomité bedres.
 
– Med Rodger klarte de ikke få ut det beste i hverandre. Det var et dysfunksjonelt system, som gikk utover laget og ikke fungerte for noen. 
 
Barrett mener man kan se på laget som møtte Manchester United og peke ut spillerne som var signert av Rodgers og hvilke som var signert av transferkomiteen. Den avstanden mener han ødela mye for den forrige manageren. Han mener det burde være avgjørelser tatt i fellesskap, der Klopp har mye innflytelse og siste ord.
 
– Nathaniel Clyne, Kolo Touré, James Milner og Adam Lallana var definitivt Rodgers’ signeringer, mens Mamadou Sakho, Alberto Moreno, Emre Can og Roberto Firmino var transferkomiteens funn.
 
Saken fortsetter under

Brendan Rodgers og Adam Lallana.

– Klopp må få sitt eget lag

– Laget Klopp skal bygge, må være hans eget. Det betyr ikke at han må kvitte seg med alle han har arvet, men det betyr at de han velger å ikke selge beholdes fordi Klopp ønsker å ha dem, ikke fordi man ikke klarer å hente bedre. Det betyr også at hans innflytelse på spillerkjøp må være mer betydelig enn Rodgers’. 
 
– Dersom Klopp ble hentet for å spille Klopp-fotball, trenger han Klopp-spillere. Og laget i dag er ikke i nærheten av det. Frem til det eventuelt endres, vil Liverpool, som har tatt 1,55 poeng per kamp i snitt siden august 2014, fortsette å være et middelmådig lag.