– Må vinne trofeer for å være lykkelig

Philippe Coutinho sier det vil bety langt mer for ham å vinne trofeer med Liverpool enn i Inter.

Philippe Coutinho var med å vinne VM for U20 med Brasil i 2011, men ellers føler han at han har bidratt til få trofeer for klubbene han har spilt for. Det vil forhåpentligvis endre seg med ligacupfinalen søndag.  

– Da jeg kom til Inter vant vi noen trofeer men jeg følte ikke at jeg var involvert, siden de hadde spilt hele sesongen og da jeg kom var de allerede i finalene.

LES OGSÅ: Slik har Klopp skapt en sammensveiset spillegruppe

– Betyr mer å vinne denne gangen

– Derfor er det veldig viktig for meg å spille på Wembley. Jeg føler meg mer involvert her, og har spilt en større rolle, sier Philippe Coutinho til Liverpool Echo før ligacupfinalen.

I 2010 var brasilianeren ubenyttet reserve da Inter vant den italienske supercupen mot Roma. Da Inter spilte finalen i FIFA World Club Cup mot TP Mazembe, var han skadet, og han var ikke i troppen da laget vant Coppa Italia. Han fikk elleve minutter da Inter tapte for Atletico Madrid i UEFA Super Cup.

– Jeg var inn og ut av laget i Inter. Jeg føler meg mer som en del av laget i Liverpool. Derfor betyr det mye mer å vinne denne gangen, sier han til Guardian.

Også i tiden i Liverpool har den kreative kraften vært nær sølvtøy, men ennå ikke fått løftet noe. I 2014 var Liverpool som kjent nær å vinne ligaen, i fjor var Liverpool nær å nå finalen i både FA-cupen og ligacupen, men begge ganger ble det tap i semifinalene.

LES OGSÅ: Konger av finalecomeback

Scoret på Wembley i fjor

Tapet for Aston Villa i FA-cupens semifinale sist sesong er Coutinhos eneste tidligere erfaring med å spille på Wembley. Da scoret han Liverpools mål i 1-2-tapet.

Coutinho og Henderson feirer brasilianerens åpningsmål mot Aston Villa på Wembley i semifinalen i FA-cupen i 2015.

– Det var et vanskelig øyeblikk fordi vi var så nær finalen, og vi tok også ledelsen, men så snudde det. Det var frustrerende for oss. Men nå har vi sjansen på nytt, så jeg håper vi alle kan gjøre vårt beste og ikke lar denne sjansen gå fra oss.

– Man må vinne trofeer for å være lykkelig, ikke bare he,r men i enhver klubb. For å være lykkelig, selvsikker og skape historie som alle spillere ønsker, trenger man å vinne titler og det kan starte på søndag, sier han til Echo.

Før finalen har Coutinho faktisk bare spilt 74 minutter i Capital One Cup denne sesongen. I alt er 26 spillere benyttet i turneringen for Liverpool. 

LES OGSÅ: Full statistikkpakke før den første finalen mellom Liverpool og Man CIty