– Må vise dem at dette ikke er deres dag

Kolo Touré maner lagkompisene til å gjenskape innsatsen og seieren fra 2. juledag mot ligalederen.

– Det er et tøft lag, og for meg er de et av de beste lagene i Premier League. Vi er nødt til å innrømme det og respektere det. Derfor drar vi dit for å møte, i mine øyne, det beste laget i landet akkurat nå. Og vi må forsøke å slå dem, sier Touré til liverpoolfc.com.

Les også: Leicester-målvakt: – Selvtilliten vår er høy

Liverpool er sammen med Arsenal de eneste klubbene som har slått overraskelseslaget Leicester i ligaen denne sesongen. Claudio Ranieris mannskap ligger øverst i Premier League, og Touré er blant de mange som har latt seg imponere.

– De har et bra lag som er veldig godt organisert. De har fysikk i laget, veldig gode angripere, en god målvakt, og på midten er de skikkelig sterke, med sterke forsvarere i tillegg, forklarer den populære stopperveteranen.

– Forsvarte oss veldig bra

Fra benken så 34-åringen de røde senke Leicester hjemme på «Boxing Day», i en kamp der innbytter Christian Benteke, med scoring etter 63 minutter, ble matchvinner. Spesielt var det den defensive jobben som ble avgjørende, mener ivorianeren.

– Vi forsvarte oss veldig, veldig bra. De har gode spisser, og som lag forsvarte de seg veldig bra, og de var velorganiserte. Men etter vi scoret målet vårt, forsvarte vi oss veldig godt. Det er kjempeviktig mot dette laget, forklarer han.

Skal være «på» fra start

Siden har ikke Leicester, som i januar røk ut av FA-cupen, ikke tapt i ligaen. Touré tror den intense, aggressive stilen Liverpool viste i kampen på Anfield, er oppskriften for å ta sin andre strake trepoenger.

Les også: Få problemer for Leicester

– Det er veldig viktig å vise dem fra første duell, fra første minutt, at dette ikke blir deres dag. Det var det vi gjorde sist vi møtte dem, sier han.

– Denne kampen er på deres sted, og vi vet de kommer til å ha fansen i ryggen, så det er en annen tilnærming. Men vi ønsker de tre poengene, og vi skal kjempe for dem, legger stopperen til.

Kjemper fortsatt på flere fronter

Nå gjenstår det bare 15 kamper av Premier League denne sesongen, og de røde, som er 13 poeng bak kveldens verter, kjemper fortsatt for en topp-fire-plassering. I tillegg skal de spille ligacupfinale senere denne måneden, og de er fortsatt med i både FA-cupen og Europaligaen.

Touré sier utvetydig at planen er å kjempe i hver eneste kamp, og beskriver «hvert poeng som går tapt» i ligaen som en skuffelse. Maksimalt kan Liverpool ta 45 poeng til før sommerferien.

Les også: Kommentar: «Jürgen har en plan»

– Vi må bare fokusere. Vi gir alt vi har, vi kjemper for hver ball, prøver å vinne, og så tenker vi på den neste. Vi kan ikke se på alle de 15 kampene som venter, men bare ta kamp for kamp og gi hundre prosent den dagen det gjelder.